tiistai 7. lokakuuta 2008

HS: Astrid Thors hämmästyi kantaväestön vähyyttä siivoustyössä

Helsingin Sanomat kirjoittaa kutsuneensa maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin siivoamaan huoneen Sokos hotel Pasilassa. Helsingin Sanomat ja Radio Helsinki olivat haastaneet hänet tutustumaan hotellin monikulttuuriseen työyhteisöön. Thorsin mukaan maahanmuuttajien työllistymistä haittaavat liiallinen kursseilla istuttaminen, nihkeä suhtautuminen ulkomaisiin tutkintoihin ja kohtuuttomat kielitaitovaatimukset.

Helsingin Sanomat: uutinen
7.10.2008 19:03


Maahanmuuttoministeri Astrid Thors hämmästyi, miten suuri osa siivousalan työntekijöistä on maahanmuuttajia. Helsingin Sanomat ja Radio Helsinki haastoivat maahanmuuttoministeri Thorsin tutustumaan monikulttuuriseen työyhteisöön Sokos hotel Pasilassa.

Sokos hotel Pasilassa on töissä 12 siivoojaa, joista yksi on syntyperäinen suomalainen. "Se on yllättävää", Thors sanoo.
...
Thors luettelee, mikä työllistymisessä on pielessä: kotouttaminen tarkoittaa lähinnä kursseilla istumista, ulkomaisiin tutkintoihin suhtaudutaan nihkeästi ja kielitaitovaatimukset ovat kohtuuttomia.

Vaarana on, että syntyy kahden kerroksen työmarkkinat. Elleivät ole jo syntyneet. "Kyse on asenteista", ministeri sanoo.

Mitään ihmelääkettä ei Thorsillakaan tunnu olevan. Pentti Arajärvellä on kuulemma joku selvitys menossa. Samoin Raimo Sailaksella.
...