perjantai 29. tammikuuta 2010

Uusi Suomi: Halla-aho kollegoistaan: ”Puolet mielisairaita”

Uusi Suomi: Halla-aho kollegoistaan: ”Puolet mielisairaita” 29.1.2010
Image: Kuka pelkää Jussi Halla-ahoa? 28.1.2010

Kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps/sit.) haukkuu tuoreessa Image-lehden haastattelussa helsinkiläiset valtuustotoverinsa.

- Olen pitänyt valtuustossa puheenvuoroja juuri sen takia, että haluan provosoida ne 40-50 variaatiota aiheesta Olen tosi hyvä ihminen ja paheksun tätä syvästi. Eihän siellä voi asioista keskustella, siellä on puolet ihmisistä mielisairaita, hieman kärjistäen sanottuna, Halla-aho sanoo lehdelle.

Halla-aho kertoo maahanmuuttokysymyksen olevan ainoa syy, jonka takia hän on mukana politiikassa.

Halla-aho kokee, että muiden mielestä kaikki mitä hän valtuustossa tekee, on väärin. Sekä puheet että puhumattomuus.

- Maahanmuuttoon liittyvät ajatukset on niillä (valtuutetuilla) kiteytynyt viiteen kuuteen lauseeseen, joita ne rupeaa luuppina toistamaan, kun niitä siitä kohdasta kutitetaan, hän sanoo.

Halla-aho ilmoittautuu haastattelussa lähtemään Perussuomalaisten sitoutumattomaksi ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2011, jos se käy puoluleelle.

Pitkässä haastattelussa Halla-aho puhuu myös menneisyydestään. Lapsuudenkotiaan Tampereella hän kuvaa "mitäänsanomattomaksi" ja bussikuski-isän ja sairaanhoitajaäidin kotia "tavalliseksi eroperheeksi".

Hän myös harmittelee, että kävi armeijan sijasta siviilipalveluksen.

- Kurileiri olisi tehnyt mulle siinä vaiheessa hyvää. Armeija olisi myös ollut viimeinen tilaisuus tavata kaikkiin kansankerroksiin kuuluvia.
______________________________________________________

Aamulehti: Halla-aho haukkuu kollegansa: "Puolet mielisairaita"

Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho (ps, sit) on tunnettu maahanmuuttokriittisistä näkemyksistään. Uusimmassa haastattelussaan (Image 1/2010) hän kertoo, että maahanmuuttokysymys on ainoa syy, miksi hän on mukana politiikassa.

Samassa haastattelussa hän kritisoi helsinkiläisvaltuutettuja poikkeuksellisen kärkkäästi.

- Olen pitänyt valtuustossa puheenvuoroja juuri sen takia, että haluan provosoida ne 40-50 variaatiota aiheesta "olen tosi hyvä ihminen ja paheksun tätä syvästi". Eihän siellä voi asioista keskustella, siellä on puolet ihmisistä mielisairaita, hieman kärjistäen sanottuna, Halla-aho sanoo Imagessa.

Räväkistä mielipiteistään huolimatta Halla-aho kiistää olevansa radikaali ajattelija

- En mä ole radikaali. Olen samaa mieltä kuin kaikki muutkin 30 vuoden päästä, Halla-aho pamauttaa.

Samassa haastattelussa hän paljastaa, että haluaisi asettua ehdolle vuoden 2011 eduskuntavaaleissa perussuomalaisten sitoutumattomana ehdokkaana.
______________________________________________________

Aamulehti: Halla-aho kohuväitteestä: "Jos haluaa ymmärtää väärin, niin ymmärtää väärin"

Helsingin kaupunginvaltuutettu (ps, sit) Jussi Halla-aho oikaisee uusimman Image-lehden haastattelussa kerrottuja asioita. Halla-aho kertoo, että hänen lehdelle antamansa lausunto on ymmärretty tahallaan väärin. Halla-aho sanoi Imagen mukaan näin:

- Olen pitänyt valtuustossa puheenvuoroja juuri sen takia, että haluan provosoida ne 40-50 variaatiota aiheesta "olen tosi hyvä ihminen ja paheksun tätä syvästi". Eihän siellä voi asioista keskustella, siellä on puolet ihmisistä mielisairaita, hieman kärjistäen sanottuna, Halla-aho sanoi Imagessa.

Halla-aho kirjoitti asiasta kommentin Hommaforum-keskustelupalstalle perjantaina. Viestissään Halla-aho kertoo jutun toimittajan kysyneen häneltä, voiko valtuustossa keskustella maahanmuuttoasioista.

- Sanoin, että monikulttuurihysteria on meidän aikamme kollektiivinen mielisairaus, josta kärsii myös puolet valtuustosta, ja että hedelmällinen keskustelu aiheesta on siksi vaikeaa.

- Sitten sain jutun oikoluettavaksi. Sen mukaan olin sanonut, että puolet valtuutetuista on mielisairaita, ja ettei valtuustossa (ylipäätään) voi tämän vuoksi keskustella. Esitin toimittajalle jyrkkää kritiikkiä kyseisestä kohdasta. En tiedä, miltä lopullinen versio näyttää, Halla-Aho kirjoitti Hommaforumille.

"Enimmäkseen asiallinen"

Aamulehti tavoitti Jussi Halla-ahon perjantai-iltana.

Mitä ajattelitte, kun lopulta luitte Imagessa julkaistun jutun?

- Enimmäkseen juttu oli ihan asiallinen, ainakin suhteutettuna lehtikirjoitteluun tasoon. Teillä toimittajilla tuntuu olevan ongelma mun kanssani, että asiallista juttua on mahdotonta kirjoittaa.

Mielestänne kyseessä on siis tulkintavirheestä teidän ja jutun toimittajan välillä. Uskallatteko antaa enää haastatteluja medialle, jos sama voi toistua?

- Jos haluaa ymmärtää väärin, niin ymmärtää väärin. Se ei ole kauhean vaikeaa, Halla-aho vastaa.
______________________________________________________

Image: Kuka pelkää Jussi Halla-ahoa?

Kujeilija ei ole ensiksi mieleen juolahtava luonnehdinta Jussi Halla-ahosta, mutta sellaiseksi Halla-aho itsensä Imagen tuoreen numeron (1/2010) haastattelussa määrittelee.

Jussi Halla-aho on ns. maahanmuuttokriitikkojen äänitorvi. Scripta-blogissaan hän suomii "monikultturismiin" hurahtaneita, joihin hänen mukaansa lukeutuu sekä poliittinen eliitti että media. Halla-aho on piikikäs, ja hänen kirjoitustensa ylilyöntejä on syystäkin paheksuttu.

Halla-ahon yhteydessä ollaan usein huolissaan keskustelukulttuurista - aivan kuin Suomessa olisi vallinnut poikkeuksellisen syvällinen ja rikas julkinen debatti ennen kuin Halla-aho ponnahti märkivän finnin lailla netin syövereistä saastuttamaan sitä.

Minusta Halla-aho ennemminkin on esimerkki siitä, kuinka Suomessa ei osata keskustella. Halla-ahon ajatuksille voisi esimerkiksi nauraa tai ne voisi argumentoida nurin asiaperustein. Miksi ihmeessä päällimmäinen reaktio tuntuu kuitenkin olevan hysteerinen torjunta?

Katso Audi-Kiesiä, katso Kaarina Hazardia. Väärää mieltä ei saa olla edes vitsilehden vitsijutussa, eikä rääväsuun hautajaissa saa huudella. Kun kiertohaastatteluissa kaivataan vihaista nuorta miestä, soitetaan Jörn Donnerille.

Halla-aholla on vahva ja johdonmukainen mielipide sekä kyky ilmaista se. Totta kai hän on yksisilmäinen ja kärjistävä, mutta keskustelun myötä paranevat myös argumentit. Suomi tarvitsee lisää sekä maahanmuuttajia että väärää mieltä olevia.

Muuten olen sitä mieltä, että Paavo Väyrysestä on tehtävä keskustan puheenjohtaja.

Mikko Numminen