tiistai 7. marraskuuta 2017

Iltalehti: Pinna paloi television metelistä joulu­aattona – humalainen turva­paikan­hakija puukotti asuinkumppania ruoka­veitsellä

Iltalehti: Pinna paloi television metelistä joulu­aattona – humalainen turva­paikan­hakija puukotti asuinkumppania ruoka­veitsellä 7.11.2017

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut noin 30-vuotiaan turvapaikanhakijan saamaa tuomiota törkeästä pahoinpitelystä, johon hän syyllistyi vastaanottokeskuksessa Asikkalassa.

Mies puukotti huonetoveriaan ruokailuveitsellä jouluaattoiltana. Puukotuksen syynä oli riita, joka alkoi, kun huonetoveri tuli humalassa ravintolasta.

Asunnossa ollut mies oli keskittynyt television katselemiseen, kun kämppäkaveri tuli ravintolasta. Ravintolailtaa viettäneen mielestä television ääni oli liian kovalla ja hän hiljensi ensin äänen voimakkuutta.

Seurauksena oli nujakka ja kapakasta palannut mies tarttui ruokailuveitseen, jolla löi kahdesti huonetoveriaan selkään. Veitsen terä upposi keuhkoon saakka ja uhri sai ilmarinnan.

Syyttäjän mielestä teko oli tapon yritys ja hän vaati puukottajalle neljän vuoden ehdotonta vankeustuomiota.

PÄIJÄT-HÄMEEN KÄRÄJÄOIKEUS tuomitsi puukottajan törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja kahdeksan kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Miehellä ei ollut rikosrekisteriä.

Tuomittu määrättiin maksamaan lisäksi 4 000 euroa kärsimyksestä, loukkauksesta ja kosmeettisesta haitasta.

Uhri valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän oli tyytymätön korvauksiin, jotka oikeus määräsi puukottajan maksamaan.

Uhri vaati alun perin noin 11 000 euron korvauksia ja hän pysyi vaatimuksessaan myös hovioikeudessa. Hän perusteli vaatimustaan vammojen hengenvaarallisuudella.

Hovioikeus ei löytänyt perusteita käräjäoikeuden ratkaisun muuttamiseen.