torstai 2. marraskuuta 2017

Iltalehti: Vapaavuori linjaa: Tällaisia maahanmuuttajia Helsinki tarvitsee - ”Bussit kulkevat ja paikat tulevat siivotuksi”

Iltalehti: Vapaavuori linjaa: Tällaisia maahanmuuttajia Helsinki tarvitsee - ”Bussit kulkevat ja paikat tulevat siivotuksi” 2.11.2017

Vapaavuoren mukaan Suomi tarvitsee monentyyppisiä maahanmuuttajia työskentelemään muun muassa palvelualoilla.

- Esimerkiksi Helsingin seudun bussikuskeista on jo nyt puolet maahanmuuttajataustaisia. Oikein tai väärin, niin näin vain on ja selkeästi on nähtävissä, että jatkossa heidän osuutensa kasvaa, Vapaavuori sanoo.

Hänen mielestään maahanmuuttajien osaamista voidaan hyödyntää myös isoissa start up -yrityksissä, jotka tarvitsevat riveihinsä alan huippuja eri puolilta maailmaa.

- Kaikkein olennaisinta on turvata, että oma järjestelmä toimii. Bussit kulkevat ja paikat tulevat siivotuksi. Ja toisaalta, että parhaille yrityksille ja innokkaimmille start upeille luodaan mahdollisuus valloittaa maailmaa, ja tuoda sitä kautta lisäarvoa Suomen kansantalouteen, Vapaavuori sanoo.

Pormestarin näkemyksen mukaan kotouttamiseen tuleekin panostaa, jotta maahanmuuttajat voivat muun muassa oppia suomen kielen ja päästä työelämään.
- Minua häiritsee keskustelu, jossa ihmiset valitsevat mustavalkoisesti puolensa. Joko ollaan maahanmuuton puolesta ja kielletään kaikki ongelmat, tai sitten nähdään pelkkiä ongelmia eikä mitään hyviä puolia. Totuus on varmasti jossain siellä välimaastossa. Maahanmuuttoon liittyyy paljon hienoja asioita, mutta toki myös lieveilmiöitä.