maanantai 11. marraskuuta 2019

HS: Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein myöntää valehdelleensa taksiyön tapahtumista: ”Olin vihainen”

Helsingin Sanomat: Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein myöntää valehdelleensa taksiyön tapahtumista: ”Olin vihainen” 11.11.2019
Helsingin Sanomat: Kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein pyytää anteeksi valehteluaan
Helsingin Sanomat: Sdp:n valtuustoryhmä keskustelee Abdirahim ”Husu” Husseinin jatkosta – Eveliina Heinäluoma: ”Olen äärimmäisen pettynyt”
MTV: "Husu" Hussein myöntää valehdelleensa taksikohussa – "Tarkoitus oli herättää keskustelua"
MTV: Jussi Halla-aholta jäätävä kuitti valehtelusta kärähtäneelle "Husu" Husseinille: "Arveluni mukaan oleellista tapauksessa oli, että se olisi voinut olla totta"
Ilta-Sanomat: ”Husu” Hussein myöntää valehdelleensa
Ilta-Sanomat: ”Husu” Hussein Facebookissa: ”Tarkoitus ei ollut tehdä rasisteille salapoliisitehtävää”
Ilta-Sanomat: Onko valehtelu oikea tapa herättää keskustelua, ”Husu” Hussein? Näin kaupunginvaltuutettu kommentoi kohua
Ilta-Sanomat: Sdp:n valtuustoryhmän pj Eveliina Heinäluoma Husu Husseinista: ”Olen äärimmäisen pettynyt”
Ilta-Sanomat: Kommentti: Sdp:lle jo toinen valehtelukohu on piinallinen – ”Husu” selitteli, vaikka maito oli kaatunut lattialle

TAKSI HELSINKI on saanut selvityksensä valmiiksi kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) kertomasta tapahtumasarjasta.

Hussein kertoi Twitterissä viikko sitten sunnuntaina jättäneensä häntä solvanneen matkustajan edellisenä yönä bussipysäkille kesken ajon.

Husseinin mukaan matkustaja oli alkanut ensin kysellä Husseinin taustasta. Tämän jälkeen mies oli alkanut jankata siitä, että Husseinin olisi pitänyt jäädä sotimaan kotimaahansa Somalian puolesta.

Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo, että tehtyjen selvitysten jälkeen on käynyt ilmi, ettei Husseinin kertoma tarina pidä paikkaansa. Husu kertoi tapahtumien sattuneen kello neljän aikaan aamuyöllä. Tuusulanväylällä ei ole yrityksen tietojen mukaan tapahtunut kerrotunlaisia tapahtumia.

Yritys tarkasti ajonvälitysjärjestelmästä Husseinin ajaman taksin lokitietoja.

”Ketään ei ole jätetty pois kyydistä kuten Husu kertoi”, Kantonen sanoo.

Taksi Helsinki twiittasi selvityksestään HS:n kerrottua aiheesta.

Sdp:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma kertoi maanantaina olevansa pettynyt Husseiniin.

HUSSEIN myöntää HS:lle, että hänen tarinansa ei ollut kaikilta osin totuudenmukainen. Hän sanoo harmittelevansa mittasuhteita, joita asia on saanut.

Hussein kertoo, että rasistisesti käyttäytynyt mies oli hänen kyydissään torstain ja perjantain välisenä yönä. Hän ei kuitenkaan jättänyt asiakasta kyydistä.

”Uhkasin rasistista asiakasta pois jättämisellä, mutta en jättänyt. Olisi pitänyt jättää”, Hussein sanoo.

Hussein kertoo, että asiakas jäi kyydistä Tuusulanväylällä Kehä I:n jälkeen itse pyytämässään määränpäässä.

Hän sanoo halunneensa herättää twiitillään keskustelua taksikuskien kohtaamasta häirinnästä.

”Kirjoitin twiitin sunnuntaina, koska olin vihainen.”

HUSSEIN kertoi maanantaina aamulla tehneensä rikosilmoituksen kyseisestä asiakkaasta. Tosiasiassa hän teki sen myöhemmin.

Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan HS:lle, että tämänkaltainen rikosilmoitus on kyllä tehty, mutta rikosilmoitus on kirjattu maanantaina kello 11.17 – siis HS:n jutun julkaisun jälkeen.

”Kuvatunlaisesta tapauksesta on tehty rikosilmoitus tänään, mutta en ota kantaa henkilöllisyyksiin”, rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo.

Myös toinen samantyylinen rikosilmoitus on kirjattu hetkeä myöhemmin kello 11.37 poliisin järjestelmään.

HUSSEININ mukaan julkinen keskustelu on kääntynyt asiassa väärään suuntaan.

”Tässä on jätetty asian pointti kokonaan sivuun: ulkomaalaistaustaiset taksikuskit joutuvat jatkuvan rasistisen häirinnän kohteeksi”, Hussein sanoo.

_______________________________________


Facebook: Husu Hussein

Taksikuskin työ on ollut haasteellista siitä lähtien kun taksilakiuudistus tehtiin. Asiakkaat eivät luota enää taksikuskeihin ja taksikuskien keskuudessakaan ei ole enää luottamusta. Siitä lähtien kun palasin takaisin ajamaan vuoroja on tullut joka päivä ylilyöntejä ja erityisesti rasistista ja rumaa kielenkäyttöä kuskeja kohtaan ja minun osaltani viimeisten parin viikon aikana tällaista on tapahtunut useamman kerran. Puolitoista viikkoa sitten tapahtui yöllä keissi, jossa asiakas haukkui minua törkeän rasistisesti. Ajoin keskustasta Tuusulan väylän kautta kotiin. Pysäytin auton hetkeksi ja kun asiakas rauhoittui, jatkettiin matkaa ja vein hänet kotiin.

Tuona viikonloppuna tapahtui kolme eri tilannetta, joissa taas oli rasistista haukkumista. Yksi asiakas jäi itse pois kyydistä, kun hänellä ei ollut rahaa ja kaksi muuta vein kotiin. Tämä kaikki jäi kummittelemaan ja minulle jäi sellainen olo, että olisi pitänyt heittää heidät kaikki pois kyydistä. Ja erityisesti se Tuusulanväylän tyyppi.

Minun twiittini tarkoitus oli herättää keskustelua ulkomaalaistaustaisten taksikuskien kokemasta jatkuvasta rasistisesta häirinnästä. Tarkoitus ei ollut tehdä rasisteille salapoliisitehtävää, vaan yhteen vetävä kertomus taksikuskin rasistisesta arjesta. Sosiaalinen media elää omaa elämäänsä ja kun keskustelu haluttiin viedä eri raiteille, niin se myös tapahtui, iltapäivälehtien suosiollisella avustuksella. Ja sen myötä olen saanut lisää rasistisia ja halventavia kommentteja.

Kirjoitukseni ei myöskään ollut rikosilmoitus poliisille täsmällisin kellonajoin ja päivämäärin. Sen sijaan olen tehnyt useita rikosilmoituksia solvauksista, myös Tuusulanväylän tapahtumista. Tällaiset asiat ovat helposti todennettavissa, sillä taksien järjestelmät tallentavat keskustelut. Tein myös rikosilmoituksen Jussi Halla-ahon solvaavasta tavasta yhdistää minut toisen taksikuskin tekemään raiskaukseen.

Haluan siirtää keskustelun pois itsestäni ja takaisin yhteiskunnalliseen keskusteluun: millainen kohtelu on sallittua, miten taksiyritykset , lainsäätäjät ja Suomen poliisi turvaavat ulkomaalaistaustaisten taksikuskien mahdollisuuden tehdä työtään rauhassa.

Rasistinen puhe täyttää usein kunnianloukkauksen tunnusmerkit ja näin ollen myös rikos. Kunnianloukkaukseen syyllistyy rikoslain mukaan se, joka aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa tai muuten halventaa toista.

Jatkuva rasistinen paine vaikuttaa työntekijöiden työhyvinvointiin ja sen myötä ajosuoritukseen, mikä aiheuttaa aidon riskin liikenteessä.

Mielestäni Taksi Helsinki on esimerkillinen kotouttaja, koska kuljettajat saavat työstään kilpailukykyiset ansiot ja sosiaalinen työ kehittää kielitaitoja sekä kouluttaa monin tavoin kohtaamaan suomalaisen yhteiskunnan.

#Taksilakiuudistus #Rasismitöissä #Taksikuskit
https://fi-fi.facebook.com/HusuHussein/posts/2720906364640908