tiistai 5. marraskuuta 2019

Iltalehti: Taksifirma ei edelleenkään ole saanut selville, koska ja missä ”Husu” Husseinin väittämä rasismitapaus on käynyt

Iltalehti: Taksifirma ei edelleenkään ole saanut selville, koska ja missä ”Husu” Husseinin väittämä rasismitapaus on käynyt 5.11.2019
Ilta-Sanomat: Matkustajaa rasistiksi syyttänyt ”Husu” Hussein pitää kiinni tarinastaan – Taksi Helsinki kävi läpi hänen ajonsa viikon ajalta, tapahtumat eivät siltikään täsmää
Iltalehti: Näkökulma: ”Husu” Husseinin taksitarina on sivujuonne kovassa valtakamppailussa – siinä ratkeaa, mikä on perussuomalaisten kohtalo seuraavien vaalien jälkeen

Taksioperaattori Taksi Helsinki on pyytänyt Abdirahim ”Husu” Husseinilta kirjallista selvitystä taksiajosta, jonka aikana Hussein väittää kohdanneensa rasistisen asiakkaan ja pyytäneensä tätä poistumaan autosta. Helsingissä kaupunginvaltuutettuna tunnettu Hussein ajaa osa-aikaisesti taksia.

Taksifirma ei edelleenkään ole saanut selville, koska ja missä Husseinin väittämä tapaus on tarkalleen käynyt.

Taksikuskin pitää ajon alkaessa asettaa autoon niin sanottu ID-kortti, jonka jälkeen auton kaikki kulkutiedot tallentuvat Taksi Helsingin ajovälitysjärjestelmään. Auton nopeudet, pysähdykset ja sijaintitiedot ovat tarkasti saatavilla.

– Tämä asia on siis täysin selvitettävissä. Datamäärä auton liikkeistä on vain niin valtava, että tarvitsemme tarkat tiedot tapahtumien kulusta, jotta tiedämme mistä etsiä. Olemme selvittäneet tapausta omatoimisesti, mutta pyytäneet myös Husseinilta kirjallisesti näitä tietoja. Odotamme nyt vastauksia, Kantola sanoo.

Ei reklamaatiota

Toistaiseksi firman selvitykset ovat osoittaneet, ettei Husseinin auto ole ollut mainitussa sijainnissa väitettyyn tapahtuma-aikaan.

Toimitusjohtaja pitää tapausta sikäli harvinaisena, ettei firma ole edelleenkään saanut asiakaslähtöistä reklamaatiota tapahtuneesta.

– Yleensähän tällainen selvitystyö käynnistyy, kun asiakas ottaa meihin yhteyttä. Nyt meillä ei ole ketään asiakasta identifioituna, Kantola sanoo.

Kantola ei toistaiseksi kommentoi, tuleeko Husseinin työsuhteeseen jonkinlainen katkos selvitystyön aikana. Hussein ei ole työsuhteessa suoraan taksifirmaan, vaan yksittäiseen taksiautoilijaan. Palvelu on kuitenkin Taksi Helsingin tarjoama, ja operaattori on siksi kiinnostunut selvittämään tapausta.

– Teemme päätökset sitten kun selvitys on valmiina.

Iltalehtikään ei ole tiistaina saanut Husseinilta tarkentavaa vastausta tapahtumista. Twitterissä hän totesi odottavansa Taksi Helsingin selvitystä, ennen kuin kommentoi asiaa tarkemmin.

Hussein kertoi sunnuntaina tviitissään, että miesasiakas oli ajon aikana esittänyt Husseinille rasistisia solvauksia. Hussein sanoo jättäneensä asiakkaan moottorien läheisyyteen ja todenneensa, ettei hän tahdo ottaa rahaa rasisteilta.