keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Aamulehti: Ulkomaalaistaustaisten varkaiden määrä lisääntynyt - Hajuvedet haluttua tavaraa

Aamulehti: Ulkomaalaistaustaisten varkaiden määrä lisääntynyt - Hajuvedet haluttua tavaraa 19.5.2010

Stockmann Beautyn myymäläpäällikkö Eeva Koskela kertoo, että ulkomaalaistaustaisten varkaiden määrä on lisääntynyt tasaisesti viime vuosina.

- Koko kolmen vuoden ajan, jonka Ideapark on ollut olemassa, varkaiden määrä on lisääntynyt, hän kertoo.

Haluttua tavaraa ovat etenkin naisten tuoksut. Ne ovat helppoja piilottaa ja niistä saa hyvän hinnan. Kansainvälisesti tunnetut tuoksumerkit on helppo myydä eteenpäin ja niistä saa hyvän hinnan. Yksi tuoksu saattaa maksaa jopa yli 100 euroa.

Varkaus tilauksesta

Viimeksi maaliskuussa liikkeestä vietiin tuoksuja tuhansien eurojen edestä.

Koskela epäilee, että taustalla on ollut jonkun ulkopuolisen hajuvesitilaus, sillä varkaille kelpasivat vain tietyt, kansainvälisesti arvostetut ja kalliit tuoksut. Tuoksuja vietiin yli kymmenkunta, joten omaan käyttöön ne tuskin päätyivät.

- Varkaat tulivat isossa porukassa. Yksi kiinnitti myyjän huomion ja toiset veivät tuoksut. Huomasimme varkauden vasta sen jälkeen, kun porukka oli jo lähtenyt kaupasta. Tuoksut vietiin pakkauksineen.

Eivätkö hälyttimet paljasta varasta? Ammattivarkailla on omat konstinsa välttää hälyttimiä soimasta, vaikka niiden ohi kävelisi.

Ammattimainen rikollisuus on todellinen ongelma monelle kauppiaalle. Stockmann Beauty aikoo koventaa turvatoimiaan, jotta jatkossa ammattirikollisten varkauksilta vältyttäisiin.

Mitä viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta on Pirkanmaalla ja millaisia rikoksia täällä tehdään? Lue juttu kokonaisuudessaan keskiviikon Aamulehdestä.