torstai 1. syyskuuta 2016

Yle: Poliisi Forssan yhteenotosta: Ei ääriliikkeiden järjestämä 1.9.2016
Ilta-Sanomat: Poliisilta lisätietoa Forssan vastaanottokeskuksen yhteenotosta – tutkinnassa useita pahoinpitelyitä
Iltalehti: Forssan kahakasta kuusi rikosilmoitusta - pahoinpitelyjä, vahingontekoja, laiton uhkaus

Poliisin tietoon on tullut vielä uutta tutkittavaa liittyen Forssan viimeviikkoista yhteenottoa edeltäneisiin tapahtumiin. Sekä suomalaisia että ulkomaalaistaustaisia henkilöitä on niin asianomistajina kuin epäiltyinäkin.

Hämeen poliisi on jatkanut Forssassa Saksankujalla tiistaina 23. elokuuta sattuneen yhteenoton esitutkintaa, ja samalla on selvitetty myös muita, aikaisempia tapahtumia.

Saksankujan tapahtumista on tutkinnassa tällä hetkellä kuusi rikosilmoitusta. Niistä kaksi on pahoinpitelyitä, joiden asianomistajat ovat suomalaisia. Heidän vammansa ovat olleet lieviä. Lisäksi tutkinnassa on yksi lievä pahoinpitely, jossa asianomistaja on niin ikään suomalainen. Pahoinpitelyiden lisäksi tutkitaan kahta autoon kohdistunutta vahingontekoa.

Saksankujalta on poliisitutkinnassa myös laiton uhkaus, jonka tekijäksi epäillään 17-vuotiasta suomalaista poikaa. Hänen epäillään uhanneen mukanaan olleella pesäpallomailalla toisia henkilöitä. Hänet otettiin tapahtumapaikalta kiinni, mutta vapautettiin saman päivän aikana.

Ennen yhteenottoa pahoinpitelyjä, ryöstö ja laittomia uhkauksia

Myös Saksankujan yhteenottoa edeltäneiden tapahtumien tutkinta on edennyt. Puutarhakadulla tapahtui jo 5. elokuuta pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä toinen suomalainen mies. Vapaudenkadulla sattui 12.-13. elokuuta pahoinpitely, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies.

Saksankujalla tapahtui 20. elokuuta ryöstö, josta epäilty 18-vuotias suomalainen mies on vangittu. Häntä epäillään myös 22. elokuuta tehdystä laittomasta uhkauksesta.

Forssan Prisman pihalla pahoinpideltiin 22. elokuuta 15-vuotias poika. Tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista miestä. Epäilty on poliisin tiedossa, ja häntä on kuulusteltu asiasta.

Prisman pihalla on samana päivänä tapahtunut laiton uhkaus, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies. Kolmantena tapahtumana Prisman pihalta on pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies.

Forssassa on myös tehty puhelimen välityksellä 22.-24. elokuuta laiton uhkaus, joka on kohdistunut ulkomaalaistaustaiseen henkilöön.

Lisää resursseja Forssaan – ilmapiiri lientynyt

Iso joukko ihmisiä on vielä kuulustelematta. Poliisi onkin keskittänyt tutkinnan Forssan poliisiasemalle ja asian selvittelyä varten on lisätty tutkintaresursseja.

Poliisin käsityksen mukaan Saksankujan yhteenotto ei ollut minkään ääriliikkeen järjestämä tai koolle kutsuma. Aktiivisia olivat olleet muutamat Forssan seudulla asuvat nuorehkot miehet. Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat osanneet odottaa jotain tapahtuvaksi kiristyneen ilmapiirin ja aikaisemmin sattuneiden häiritsemistilanteiden vuoksi. Sekä vastaanottokeskuksen asukkaat että paikalle tulleet suomalaiset ovat käyttäneet muun muassa puukeppejä yhteenotossa.

Ilmapiiri Forssan seudulla on poliisin käsityksen mukaan lientynyt, eikä uusia yhteenottoja ole tullut poliisin tietoon. Poliisi valvoo edelleen alueen järjestystä, tarvittaessa tehostetuin voimin. Poliisi osallistuu aktiivisesti myös Forssassa toimivaan moniammatilliseen verkostotiimiin, jolla pyritään saamaan alueen tilanne vakautetuksi.

_______________________________

Ilta-Sanomat: Poliisilta lisätietoa Forssan vastaanottokeskuksen yhteenotosta – tutkinnassa useita pahoinpitelyitä

Poliisi tiedottaa tutkivansa useita eri rikoksia Forssassa. Niin epäiltyinä kuin asianomistajina on sekä suomalaisia että ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Hämeen poliisi on jatkanut Forssassa Saksankujalla vastaanottokeskuksen lähistöllä tiistaina 23.8.2016 sattuneen yhteenoton esitutkintaa, ja samalla on selvitetty myös muita aikaisempia tapahtumia.

Saksankujan tapahtumista poliisilla on tutkinnassa tällä hetkellä kuusi rikosilmoitusta. Niistä kaksi on pahoinpitelyitä, joiden asianomistajat ovat suomalaisia. Heidän vammat ovat olleet lieviä. Lisäksi tutkinnassa on yksi lievä pahoinpitely, jossa asianomistaja on niin ikään suomalainen. Pahoinpitelyiden ohella tutkitaan kahta autoon kohdistunutta vahingontekoa.

Saksankujalta on poliisitutkinnassa myös laiton uhkaus, jonka tekijäksi epäillään 17-vuotiasta suomalaista poikaa. Hänen epäillään uhanneen mukanaan olleella pesäpallomailalla toisia henkilöitä. Hänet otettiin tapahtumapaikalta kiinni mutta vapautettiin saman päivän aikana.

Poliisi on samaan aikaan aloittanut useiden muiden Saksankujan yhteenottoa edeltäneiden tapahtumien tutkinnan.

Puutarhakadulla tapahtui 5.8.2016 pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä toinen suomalainen mies. Vapaudenkadulla sattui 12.-13.8.2016 pahoinpitely, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies.

Saksankujalla on tapahtunut 20.8.2016 ryöstö, josta epäilty 18-vuotias suomalainen mies on vangittu. Vangittua miestä epäillään myös 22.8.2016 tehdystä laittomasta uhkauksesta.

Forssan Prisman pihalla oli 22.8.2016 pahoinpitely, jossa on asiaomistajana julkisuudessakin esiintynyt 15-vuotias poika. Tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista miestä. Epäilty on poliisin tiedossa, ja häntä on kuulusteltu asiasta. Prisman pihalla on samana päivän tapahtunut laiton uhkaus, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies.

Kolmantena tapahtumana Prisman pihalta on pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies.

Forssassa on poliisin mukaan myös tehty puhelimen välityksellä 22.-24.8.2016 laiton uhkaus, joka on kohdistunut ulkomaalaistaustaiseen henkilöön.

Juttujen esitutkinta on kesken. Useita kuulusteluja ja puhutteluja on tehty, mutta iso joukko ihmisiä on vielä kuulustelematta. Poliisi on keskittänyt tutkinnan Forssan poliisiasemalle ja asian selvittelyä varten on lisätty tutkintaresursseja.

Poliisin käsityksen mukaan Saksankujan vastaanottokeskuksen lähistöllä tapahtunut suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välinen yhteenotto ei ollut minkään ääriliikkeen järjestämä tai koolle kutsuma. Aktiivisia olivat olleet muutamat Forssan seudulla asuvat nuorehkot miehet.

Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat osanneet odottaa jotain tapahtuvaksi kiristyneen ilmapiirin ja aikaisemmin sattuneiden häiritsemistilanteiden myötä. Sekä vastaanottokeskuksen asukkaat että paikalle tulleet suomalaiset ovat käyttäneet mm. puukeppejä yhteenotossa.

Ilmapiiri Forssan seudulla on poliisin käsityksen mukaan lientynyt, eikä uusia yhteenottoja ole tullut poliisin tietoon. Poliisi valvoo edelleen alueen järjestystä, tarvittaessa tehostetuin voimin. Poliisi osallistuu aktiivisesti myös Forssassa toimivaan moniammatilliseen verkostotiimiin, jolla pyritään saamaan alueen tilanne vakautetuksi.

_______________________________

Iltalehti: Forssan kahakasta kuusi rikosilmoitusta - pahoinpitelyjä, vahingontekoja, laiton uhkaus

Forssan viimeviikkoinen joukkotappelu poiki syytteet muun muassa kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä lievästä pahoinpitelystä. Kaikkien asianomistajana on suomalainen.

Joukkotappelusta forssalaisen turvapaikan hakijoiden asuntolan edustalla on tehty kuusi rikosilmoitusta. Kaksi tapauksista on pahoinpitelyitä, joiden asianomistajana eli uhrina on suomalainen.

Kolmas tapaus on lievä pahoinpitely, asianomistajana niin ikään suomalainen. Kaikkien vammat ovat poliisin mukaan olleet lieviä.

Tutkittavana on lisäksi kaksi autoon kohdistunutta vahingontekoa sekä laiton uhkaus. 17-vuotiaan suomalaispojan epäillään uhkailleen muita pesäpallomailalla. Hänet vapautettiin jo tapahtumapäivänä.

Joukkotappelun on epäilty liittyvän aiempaan pahoinpitelyyn, jossa uhrina oli 15-vuotias suomalaispoika ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies, jota poliisi on jo kuulustellut. Aiemmin poliisi epäili tekijöitä olleen kaksi.