maanantai 7. toukokuuta 2012

Turun Sanomat: Vapauspuolueesta kaavaillaan Naisten puoluetta

Turun Sanomat: Vapauspuolueesta kaavaillaan Naisten puoluetta 7.5.2012

Turun kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää (vp) on omien sanojensa mukaan nyt Vapauspuolueen puheenjohtaja. Mäenpää piti ylimääräisen kokouksen sunnuntaina Ilmajoen Koskenkorvan kylässä. –Valinnat olivat yksimielisiä. Niistä lähtee patentti- ja rekisterihallitukseen ilmoitukset, Mäenpää kommentoi.

Hän lupaa myös tehdä tutkintapyynnön Arja-Liisa Kankaasta, joka toimitti viime viikon maanantaina puolueesta konkurssihakemuksen Pirkanmaan käräjäoikeuteen.

Kaarinalainen Lisbet Puttonen pitää itseään yhä puolueen puheenjohtajana, vaikka ehtikin lauantai-iltana ilmoittaa sähköpostiviestissään eroavansa puolueesta.

– Hallituksen jäsen Kangas ei kuitenkaan ehtinyt ottaa ilmoitustani vastaan, kun peruin sen, Puttonen kertoo. Eroilmoituksessa ei tosin mainita, mistä puolueesta on kysymys.

Puttosen joukot pitävät Mäenpään Ilmajoen kokousta laittomana. Puttonen teki kokouksesta maanantaina rikosilmoituksen. Aikanaan Lounais-Suomen aluehallintoviranomaisen antamasta kokousluvasta on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen, jossa asia on kesken.

Puttonen aikoo tukijoidensa kanssa järjestää elokuussa ylimääräisen puoluekokouksen, jossa puolueen nimi vaihdettaisiin Naisten puolueeksi. Vain naiset voisivat olla sen jäseniä.