tiistai 18. helmikuuta 2014

Lieksan Lehti: Keskustelusivustosta alkanut poliisitutkinta

Lieksan Lehti: Keskustelusivustosta alkanut poliisitutkinta 18.2.2014

Internetin Suomi24 Lieksa -sivuston sisällöstä alkaa poliisitutkinta. Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen on jättänyt rikosilmoituksen sivustolle lauantaina jätetyssä viestistä ja siihen linkitetystä kuvasta. Kuva on luonteeltaan kohdettaan loukkaava. Rikosnimikkeenä on kunnianloukkaus, josta epäillään sekä viestin jättäjää että sivuston ylläpitäjää.

Viestin tiimoilta on ylläpidolle jätetty useita poistamispyyntöjä lauantaista lähtien, mutta pyynnöistä huolimatta "Tässäkö jälleen ääniharava. Kunnon demaritavaraa" -viesti kuvineen oli näkyvillä vielä eilen. Arveluttavaan kokovartalokuvaan on liitetty Soile Syrjäläisen kasvot kuvankäsittelyohjelman avulla.

Suomi24 on internetissä toimiva niin sanottu vapaa keskustelusivusto. Keskusteluun osallistuminen ei vaadi kirjautumista.

Osalla sivustolle kirjoittajista on sellainen käsitys, että sananvapauden suojissa saa nimimerkin takaa kirjoittaa mitä vaan.

- Näinhän asia ei ole, sillä rikoslaki asettaa useassa eri kohdassa rajoitteita sananvapauden käyttämiseen, tähdensi Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylitarkastaja Pentti Nurminen hiljattain Lieksan Lehdessä julkaistussa haastattelussa.