keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Yle: Lieksa ottaa vastaan Syyrian kiintiöpakolaisia?

Yle: Lieksa ottaa vastaan Syyrian kiintiöpakolaisia? 26.2.2014

Lieksa harkitsee syyrialaisten pakolaislasten vastaanottamista. Tavoitteena on turvata Kylänlahdessa sijaitsevan perheryhmäkodin toiminta ja työpaikat.

Lieksa harkitsee Syyriasta saapuvien kiintiöpakolaisten vastaanottamista. Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että perheryhmäkoti Tuikkuun otettaisiin enintään yhdeksän alaikäistä kiintiöpakolaista. Lautakunta äänesti päätöksestä.

Tavoitteena on turvata Kylänlahdessa sijaitsevan perheryhmäkodin toiminta ja 13 työpaikkaa. Suuri osa Tuikussa asuvista maahanmuuttajalapsista on tulossa täysi-ikäisiksi.

Tuikku on yksi Suomen useista ely-keskusten rahoittamista ilman vanhempia maahan tulleiden alaikäisten sijoituspaikoista. Tukkua ylläpitää Lieksan kristillisen opiston kannatusyhdistys.

Alaikäisten pakolaisten vastaanottaminen ei opiston perusteluiden mukaan aiheuttaisi kaupungille välittömiä tai välillisiä taloudellisia haittoja.

Lieksan kaupunki on aiemmin arvioinut, ettei pakolaisten vastaanottaminen olisi mahdollista tänä vuonna maahanmuuttajien suuren määrän vuoksi.

Pohjois-Karjalassa Joensuu ja Kontiolahti ottavat vastaan sata Syyrian kiintiöpakolaista lähivuosina.