keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Uusi Suomi: Jussi Halla-ahon blogi raivostuttaa: ”Teen rikosilmoituksen”

Uusi Suomi: Jussi Halla-ahon blogi raivostuttaa: ”Teen rikosilmoituksen” 12.2.2014
Karjalainen: Syrjäläinen harkitsee rikosilmoitusta Halla-ahosta - useita vihaisia puhelinsoittoja

Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen on ihmeissään kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) blogista, jossa Syrjäläistä syytetään epäselvyyksistä maahanmuuttajien toimeentulotukiasioita koskevista epäselvyyksistä. Hän aikoo tehdä poliisille rikosilmoituksen väärän tiedon levittämisestä.

Halla-aho julkaisi blogissaan Lieksan tilintarkastuskertomuksen, jonka mukaan pakolaisten toimeentulotuloturvan myöntämismenettelyssä on ollut puutteita, eikä Syrjäläiselle myönnetty vastuuvapautta.

–Hän nojaa väärään informaatioon. Tämä tilintarkastuskertomus ei ole koskaan ollut valtuustossa esillä, Syrjäläinen sanoo Uudelle Suomelle.

Kyseessä on hänen mukaansa ensimmäinen versio tilintarkastuskertomuksessa, johon Syrjäläistä ei oltu kuultu. Toiseen versioon Syrjäläistä kuultiin, ja hänelle päätettiin antaa vastuuvapaus.

Uudessa tilinpäätöksessä kuitenkin todettiin, että toimeentulotukea koskevien päätösten dokumentoinnissa ja perusteluissa on ollut puutteita.

Syrjäläinen sai eilen monia vihaisia soittoja Halla-ahon blogin takia.

–Ihmiset lukevat sitä niin kuin jumalan sanaa, Syrjäläinen sanoo.

Tilinpäätöksen ensimmäisen version mukaan pakolaisille on tehty toimeentulotukipäätöksiä ilman hakemusta.

–Toimeentulotukea voi hakea, kantaväestökin, ihan suullisella hakemuksella. Suullinenkin ilmaisu on hakemus. Tätä ei ymmärretä, Syrjäläinen sanoo.

Hän korostaa, että monet turvapaikan hakijat ovat luku- ja kirjoitustaidottomia.

Syrjäläinen aikoo tehdä poliisille rikosilmoituksen.

–Aion selvittää, että millä oikeudella Jussi Halla-aho levittää tätä valheellista tietoa Suomen kansalle, Syrjäläinen sanoo.

–Tulen tästä vielä poliisille ilmoittamaan, että tutkisivat tämän asian, hän toteaa.

Syrjäläinen uskoo, että Halla-aho käyttää Lieksan tapausta ja hänen nimeään hyväksi vaalikiertueella.

–Jos ihmisiä haukutaan ja käytetään väärää materiaalia, siinä menee eettisyyden raja. En voi sellaista hyväksyä, hän sanoo.

________________________________________

Karjalainen: Syrjäläinen harkitsee rikosilmoitusta Halla-ahosta - useita vihaisia puhelinsoittoja

Lieksan sosiaalijohtaja Soile Syrjäläinen harkitsee rikosilmoituksen tekoa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) blogissaan esittämistä väitteistä.

Halla-aho väittää maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessaan, että tilintarkastajat esittivät vastuuvapauden epäämistä Syrjäläiseltä ja johtavalta sosiaalityöntekijältä Tarja Lehdolta maahanmuuttajien toimeentulotukiasioiden epäselvyyksien vuoksi.

Halla-aho linkitti blogiinsa vuotta 2011 koskevan Lieksan tilintarkastuskertomuksen. Sen mukaan maahanmuuttajille on myönnetty toimeentulotukea ilman kirjallista hakemusta ja ylipäätään kevyemmin perustein kuin kantaväestöön kuuluville ihmisille.

-  Halla-ahon siteeraamaa tilintarkastuskertomusta ei ole periaatteessa olemassakaan. Se on käsitelty 21. kesäkuuta 2011, mutta tarkastuslautakunta kokoontui uudestaan jo juhannuspäivänä, koska huomasi virheensä, Syrjäläinen sanoo.

-  Ensimmäinen asiakirja pääsi vain lipsahtamaan valtuutetuille, vaikka meitä syytettyjä ei ollut siinä kuultu.

Tilintarkastus tuli lopulta valtuuston käsittelyyn vasta syksyllä. Syrjäläiselle ja Lehdolle myönnettiin vastuuvapaus heidän tarkastuslautakunnalle antamiensa kirjallisten selvityksen jälkeen.

Syrjäläisen mukaan hän on saanut Halla-ahon kirjoituksen jälkeen useita vihaisia soittoja eri puolilta Suomea.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusi-Suomi.