lauantai 10. lokakuuta 2015

Iltalehti: IL-gallupin enemmistö: Maahantuloa rajoitettava

Iltalehti: IL-gallupin enemmistö: Maahantuloa rajoitettava 10.9.2015

Yli puolet suomalaisista haluaisi rajoittaa turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan, selviää Iltalehden teettämästä kyselytutkimuksesta.

Noin viidennes on sitä mieltä, ettei Suomeen pitäisi päästää enää ainuttakaan turvapaikanhakijaa. Vajaa kolmannes linjaa, että tulijoiden määrää pitäisi vähentää. Yhdessä nämä kiristyksiä pakolaispolitiikkaan vaativat ryhmät muodostavat IL-gallupin 56 prosentin enemmistön.
31 prosenttia vastaajista kokee, että Suomen tämänhetkinen politiikka turvapaikanhakijoiden suhteen on sopiva. 9 prosenttia haluaisi helpottaa heidän pääsyään maahan. "En osaa sanoa" vastasi 4 prosenttia.

Gallupin toteuttaneen Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö Juho Rahkosen mukaan tuore tulos ei poikkea kovin paljon aiemmista. Sitä voi pitää hienoisena yllätyksenä tilanteessa, jossa Suomeen saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrä on lyhyessä ajassa moninkertaistunut ja heistä käytävä keskustelu kuumentunut.

- Pakolaiskriisi ei ole muuttanut suhtautumista dramaattisesti. Kanta on kääntynyt keväästä hieman kielteisempään, mutta perusasetelma on ennallaan: kysymys turvapaikanhakijoista jakaa suomalaiset kahtia, Rahkonen analysoi.

Vielä selkeämpi enemmistö (59 %) on sitä mieltä, että turvapaikanhakijoille maksettavia tukia pitäisi leikata. Vain 18 prosenttia säilyttäisi ne ennallaan.

Lue lisää aiheesta ja katso tarkemmat kyselytulokset viikonvaihteen 10.-11.10.2015 painetusta Iltalehdestä tai digilehdestä.