sunnuntai 15. toukokuuta 2016

MTV: Aki Kaurismäki kiittelee pakolaisten vastaanottoa Suomessa: ”Antaisin oikein yllättävän hyvät pisteet"

MTV/STT: Aki Kaurismäki kiittelee pakolaisten vastaanottoa Suomessa: ”Antaisin oikein yllättävän hyvät pisteet" 15.5.2016

Palkittu suomalaisohjaaja Aki Kaurismäki kiittää suomalaisia turvapaikanhakijoiden tähän mennessä saamasta vastaanotosta.

– Antaisin Suomen kansalle oikein yllättävän hyvät pisteet vastaanotosta tähän asti, Aki Kaurismäki arvioi STT:lle.

Ohjaaja arvioi, että Suomi kokonaisuudessaan on toistaiseksi hoitanut tilanteen aika asiallisesti. Hän kuitenkin pelkää, että turvapaikanhakijoiden palauttamisprosentti tulee olemaan liian suuri.

– Pelkään, että siinä lähtee aivan liian paljon ihmisiä, jotka todella tarvitsisivat sen turvapaikan. Se jää meidän, tai vähintään meidän hallituksemme ikuiselle vastuulle, mitä heille sitten tapahtuu.

Kaurismäki on perehtynyt aiheeseen, koska hän työstää parhaillaan pakolaisiin liittyvää elokuvaa. Sen on määrä saada ensi-iltansa ensi vuoden helmikuun alussa.

Kaurismäki arvostaa Cannesissa saamaansa palkintoa

Kaurismäki palkittiin torstaina arvostetulla ohjaajapalkinnolla Cannesin elokuvajuhlilla Ranskassa. Carrosse d'Or -palkinto on ranskalaisen elokuvaohjaajien yhdistyksen SRF:n kunnianosoitus ohjaajaurasta.

Kaurismäki kertoo arvostavansa sitä, että palkinto tuli kollegoilta.

– Kyllähän sillä on aina oma merkityksensä. En muuten ole enää niin pystien perään vanhoilla päivilläni, 59-vuotias ohjaaja sanoo.

Kaurismäki ei ollut Cannesissa paikalla vastaanottamassa palkintoa. Asiasta kertoi Helsingin Sanomille Ranskan ohjaajaliiton edustaja.