perjantai 13. toukokuuta 2016

Yle: Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja irtisanottiin asukkaiden valitusten jälkeen

Yle: Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja irtisanottiin asukkaiden valitusten jälkeen 13.5.2016
Helsingin Sanomat: Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja irtisanottiin – ”Minulle ilmoitettiin, että olen sopimaton tehtävään”

Lapin vastaanottokeskuksia ylläpitävä SPR:n Lapin piiri irtisanoi Kolarin vastaanottokeskuksen apulaisjohtajana toimineen Jari Sillantien torstaina. Turvapaikanhakijat osoittivat viime viikolla mieltään olojensa ja kokemansa rasismin vuoksi.

Jari Sillantie kertoi irtisanomisestaan itse. Sillantien mukaan häntä pidettiin sopimattomana tehtäväänsä.

Kolarin vastaanottokeskuksessa asuvat satakunta turvapaikanhakijaa marssivat ulos viime viikolla. Migrant Tales -blogissa he kertoivat syyksi vastaanottokeskuksessa kokemansa huonon kohtelun ja rasismin.

Asiaa alettiin selvittää ja maanantaina Kolarissa pidettyyn kokoukseen osallistui asukkaiden ja SPR:n lisäksi myös Maahanmuuttoviraston kaksi työntekijää. Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön ylitarkastajan Jaana Karhun mukaan asukkaat kritisoivat tuossa kokouksessa eniten saamansa vastaanottorahan pienuutta ja vastaanottokeskuksen syrjäistä sijaintia.

Kolarin vastaanottokeskuksen kiistojen sovittelussa mukana ollut Kemin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Virpi Pakisjärvi vahvistaa, että Sillantie ei enää ole SPR:n palveluksessa. Kolarin vastaanottokeskusta johdetaan nyt sijaisjärjestelyin.