torstai 12. toukokuuta 2016

Yle: Imatralla selvitetään lasten häirintää vastaanottokeskuksen liepeillä

Yle: Imatralla selvitetään lasten häirintää vastaanottokeskuksen liepeillä 12.5.2016
Etelä-Saimaa: Miesjoukko ahdisteli ohikulkijoita eilisiltana sinisellä sillalla Imatralla — poliisi ja vastaanottokeskus selvittelevät tapahtunutta
Etelä-Saimaa: Imatran vastaanottokeskus pohtii toimia häirintätapausten estämiseksi jatkossa

Imatran vastaanottokeskukseen on tullut kaksi ilmoitusta, joiden mukaan noin kymmenen vastaanottokeskuksen asukasta olisi häirinnyt lapsia Imatralla. Poliisi kertoo, etteivät asianomistajat ole tehneet tapahtumista ilmoitusta poliisille.

Imatran vastaanottokeskukseen on tullut kaksi ilmoitusta, joiden mukaan noin kymmenen vastaanottokeskuksen asukasta olisi häirinnyt lapsia Imatralla. Ilmoitusten mukaan miehet olisivat huudelleet ohikulkijoille ja muodostaneet niin sanotun kunniakujan, josta lasten oli kuljettava läpi.

Tapaus on aiheuttanut paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Minuun on ollut yhteydessä yksi äiti ja yksi isä. Toivon, että ihmiset kertovat tapahtumista poliisille, kertoo Imatran vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä.

Perälän saamien ilmoitusten mukaan tapaukset olisivat sattuneet Kuutostien ylittävällä kävelysillalla keskiviikkona.

Poliisin mukaan asianomistajat eivät ole tehneet tapahtumista ilmoitusta poliisille. Poliisi on kuitenkin tietoinen asiasta, sillä Imatran vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä on välittänyt saamiaan tietoja heille. Poliisista kerrotaan, että he selvittelevät tapahtumia.

_____________________________


Etelä-Saimaa: Miesjoukko ahdisteli ohikulkijoita eilisiltana sinisellä sillalla Imatralla — poliisi ja vastaanottokeskus selvittelevät tapahtunutta

Noin kymmenen hengen miesjoukko ulkomaalaistaustaisia miehiä ahdisteli ohikulkijoita eilisiltana moottoritien sillalla Imatralla. Epäilykset kohdistuvat vastaanottokeskuksen asukkaisiin.

— Meille tuli yhteydenotto kahdelta huolestuneelta vanhemmalta heidän lapsiinsa kohdistuneesta huutelusta, kertoo johtaja Lauri Perälä Imatran vastaanottokeskuksesta.

Ainakin yhden häirityksi tulleen lapsen vanhempi ilmoitti asiasta hätäkeskuksen kautta poliisille. Poliisi selvittelee tapahtunutta.

Häirintä tapahtui kello 18—19 aikaan keskiviikkoiltana. Facebookin mukaan lapsien lisäksi häirinnän kohteeksi on joutunut ainakin yksi lenkillä ollut naishenkilö. Heille oli huudeltu.

— Huoltajilta saamani tiedon mukaan lapsia oli sillalla myös seurattu, kertoo Perälä.

-----

Etelä-Saimaa: Imatran vastaanottokeskus pohtii toimia häirintätapausten estämiseksi jatkossa

Imatran vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä toivoo, että häirintään syyllistyneiden henkilöllisyys saadaan selville mahdollisimman nopeasti.

— Se on kaikkien etu. Me autamme poliisia kaikin keinoin, jotta tapaus saadaan selvitettyä ja faktat kerrottua ihmisille.

Perälä ei usko, että kukaan vastaanottokeskuksessa pidempään asuneista olisi syyllistynyt häiriökäyttäytymiseen.

— Tilanne on siinä mielessä harmittava, että meille tuli toissa päivänä (tiistaina) 47 uutta asukasta, joita ei ole vielä ehditty opettaa talon tavoille.

Vastaanottokeskuksessa mietitään nyt omia toimia vastaavien tapausten estämiseksi.

— Meidän keinojamme ovat asiakkaiden kanssa käytävät keskustelut sekä henkilöiden siirrot toisiin vastaanottokeskuksiin, kertoo Perälä.

Keskiviikkoillan tapahtumat ovat herättäneet vilkasta keskustelua Facebookissa.