tiistai 17. toukokuuta 2016

Verkkouutiset: "Turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä"

Verkkouutiset: "Turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä" 17.5.2016

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion mukaan turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti tiistaina tiukentavansa irakilaisten, afganistanilaisten ja somalialaistenmahdollisuuksia saada turvapaikka Suomesta. Turvallisuustilanne on hiljalleen parantunut kaikissa kolmessa maassa.

Ville Tavion mukaan tiukentuva linja on oikea suunta Suomen turvapaikkapolitiikkaan.

– Perussuomalaisten linja alkaa tavoittamaan Maahanmuuttovirastoa. Turvallisista lähtömaista saapuville ei tule jakaa avokätisesti turvapaikkoja, hän sanoo tiedotteessaan.

Tavio toteaa, että turvapaikka on tilapäinen suoja ja lähtömaan turvallisuustason parannuttua tulee seurata pakolaisen paluu rakentamaan omaa kotimaataan.

– Nyt kun lähtömaiden turvallisuustilanteet parantuvat, on Suomessa ilman kestävää oleskelulupaperustetta elävien ulkomaalaisten syytä alkaa valmistautua paluuseen kotimaahansa.

– Nykyinen turvapaikkajärjestelmä on epäonnistunut ja turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä. Turvapaikkahakemuksen jättävät parempaa elintasoa tavoitellakseen nekin, jotka eivät ole todellisessa vaarassa, Tavio katsoo.

Lisäksi Tavio pitää tekaistujen tarinoiden sepittämistä maahanmuuttoviranomaisille on todellisena ongelmana.

– Väärin perustein turvapaikkaa hakevat siirtolaiset pyrkivät käyttämään hyväkseen suomalaista auttamishalua. Tämän ei tule antaa enää jatkua.

Tavion mielestä Suomen pitäisi ottaa entistä selkeämpi suunta maahanmuuttopolitiikan tavoitteista.

– EU:ssa on jo työvoiman vapaa liikkuvuus ja EU:n ulkopuolinen työvoima voi hakea työperusteista oleskelulupaa. Sosiaaliturvan perässä tapahtuva kansainvaellus ei paranna työllisyysastetta, vaan huonontaa sitä.