perjantai 14. joulukuuta 2018

Yle: Perussuomalaisten haluama välikysymys Suomen turvallisuustilanteesta ei toteudu – Meri: "Ilmeisesti muiden mielestä kaikki on hyvin"

Yle: Perussuomalaisten haluama välikysymys Suomen turvallisuustilanteesta ei toteudu – Meri: "Ilmeisesti muiden mielestä kaikki on hyvin" 14.12.2018

Yksikään muu oppositiopuolue ei lähde mukaan perussuomalaisten valmistelemaan välikysymykseen. Perussuomalaiset tiedotti asiasta perjantaina.

Yhteistyöstä kieltäytyminen tarkoittaa sitä, että välikysymystä ei synny eikä se siten päädy eduskunnan keskusteluun ja äänestykseen. Välikysymyksellä mitataan hallituksen luottamus eduskunnassa.

Perussuomalaiset kutsui viime viikolla muut oppositiopuolueet valmistelemaan välikysymystä Suomen turvallisuustilanteesta.

Perussuomalaiset tarvitsivat välikysymykseen muiden oppositiopuolueiden tukea, koska välikysymyksen tekemiseen tarvitaan vähintään 20 kansanedustajaa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on 17 kansanedustajaa.

Perussuomalaisten lisäksi oppositiossa istuvat SDP, vihreät, vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja RKP.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo olevansa tyrmistynyt puolueiden päätöksestä.

– Ilmeisesti muiden mielestä kaikki on hyvin. Esimerkiksi tuhannet ja taas tuhannet laittomasti maassa olevat eivät muiden mielestä aiheuta turvallisuusuhkaa saati muut raiskausrikosten kärjessä keikkuvat haittamaahanmuuton kautta Suomeen tulleet, Meri toteaa tiedotteessa.

Perussuomalaiset ovat suomineet hallitusta huonosta turvapaikkapolitiikan hoitamisesta, jossa on puolueen mukaan vaarannettu yhteiskuntarauha.

Perussuomalaisten mukaan esimerkiksi Turun terrorismitapauksen jälkeen hallitus lupasi tiukentaa turvapaikanhakijoiden säilöönottoa ja turvata kansalaisia, mutta mitään konkreettista ei ole tehty.

Välikysymyskutsun pontimena olivat myös hiljattain Oulussa paljastuneet epäillyt raiskaus- ja hyväksikäyttötapaukset.