tiistai 24. maaliskuuta 2009

Ilta-Sanomat: Rivit rakoilevat?


Ilta-Sanomat:
Rivit rakoilevat?
24.3.2009


Jussi Halla-aho:
Kommentti valitsijayhdistyshankkeeseen
24.3.2009

Mediaseuranta:
HBL: Julkilausuma estää Halla-ahon ehdokkuuden?
19.3.2009

Jussi Halla-aho:
Kommentti RKP:n julkilausumasta
21.3.2009



Jussi Halla-ahon mahdollinen EU-ehdokkuus ravistelee perussuomalaisia.

Perusuomalaisten pitkäaikainen kansanedustaja Raimo Vistbacka pitää kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon (ps, sit) kannattajien keräämää nimilistaa uhkailuna.
- Halla-ahon tukijat ovat lähteneet suulla suuremmalla sotaan. He eivät ehkä ole itsekään ymmärtäneet, mitä ovat tekemässä, Vistbacka arvioi.

Halla-ahon kannattajat keräävät parhaillaan 2000 nimen listaa eurovaaleihin. Tavoite on perustaa Halla-aholle oma valitsijayhdistys vaaleja varten, jos tämä jää pois perussuomalaisten ehdokaslistalta. Perussuomalaiset päättävät ehdokkuudesta lauantaina.
- Puolueen toimintaan ei voi vaikuttaa uhkailujen kautta. Minulla on kokemusta puolueen hajottajista runsaan kymmenen vuoden takaa, kun SMP vedettiin alas, Vistbacka toteaa.

Halla-aho on itse antanut ymmärtää hylkäävänsä puolueen, jos häntä ei aseteta ehdolle. Halla-ahon mukaan hänen ehdokkuutensa on merkki siitä, onko hänellä ja hänen kannattajajoukoillaan tulevaisuutta perussuomalaisissa.

"Ellen minä mielipiteineni kelpaa puolueelle X, tuskin minun kannattajieni äänetkään kelpaisivat sanotulle puolueelle", Halla-aho kirjoittaa internetin Hommaforum-palstalla.
- Kyllä tuokin vähän uhkailulta kuulostaa. En usko, että perussuomalaiset siihen kaatuvat jos Halla-aho lähtee, Vistbacka toteaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei halua kommentoida Halla-ahon mahdollista ehdokkuutta ennen ensi lauantaita. Soinin mukaan asia ei ole viivästynyt siksi, että puolue odottelisi apulaisvaltakunnansyyttäjän päätöstä syytteiden nostamisesta. Halla-ahoa epäillään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.
- Puolue tekee päätökset ajallaan, eikä siellä yksi ole muita kummemmassa asemassa.

Rkp valmistelee parhaillaan rasismin vastaista julkilausumaa eurovaaleihin puoluejohtajien allekirjoitettavaksi. Rkp:n puoluesihteeri Ulla Achrénin mukaan julkilausuman allekirjoittaminen estäisi Halla-ahon asettamisen ehdoille perussuomalaisten listoilta. Soinin mukaan on "naurettavaa ja sopimatonta", että Achrén puuttuu perussuomalaisten ehdokasasetteluun.

Halla-aho on itse arvioinut, että julkilausuman tarkoitus on estää hänen ehdokkuutensa.
- Tämä on täysin hänen oma keksintönsä. Hän ei ole niin tärkeä, että varta vasten tehtailtaisiin vetoomuksia. Tässä on kyse suuremmasta asiasta kuin yhden ihmisen ehdokkudesta, Achrén toteaa.

Sanna Ukkola


Kuvateksti:

Puolueen euroehdokkaaksi vai ei? Jussi Halla-aho (vas.) hiertää Timo Soinin johtamia perussuomalaisia.

---------------------------------------------------

RKP:n Ulla Achrén HBL:n haastattelussa 19.3.2009:

Miten käy Jussi Halla-ahon ehdokkuudelle, jos Timo Soini allekirjoittaa sopimuksen?

- Silloin Halla-aho ei voi olla perussuomalaisten listalla. Tämä on täysin selvää, asiassa on nollatoleranssi.