keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Iltalehti: Halla-ahon kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun


Iltalehti:
Halla-ahon kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun
4.3.2009


Uusi Suomi:
Halla-aho käynnisti bisneksen: ”Valkoinen heteromies”
4.3.2009


Iltalehti:

Jussi Halla-ahon omakustanneteoksen ensimmäinen painos on jo myyty loppuun.

Tuhannen kappaleen painos myytiin loppuun kolmessa vuorokaudessa.

Halla-ahon kotisivuilla kerrotaan, että tehdyt tilaukset selvitetään ja sen jälkeen Kirjoituksia uppoavasta lännestä -teoksesta aletaan tehdä toista painosta.

Halla-ahon 460-sivuinen kirja koostuu kunnallispoliitikon maahanmuuttoa kritisoivista blogikirjoituksista. Siihen on koottu 74 vuosina vuosina 2005-2008 julkaistua kirjoitusta.

Scripta-blogi on herättänyt runsaasti huomiota ja närkästystä. Halla-ahon blogikirjoittelu on parhaillaan syyteharkinnassa, ja häntä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho keräsi lähes kolmetuhatta ääntä viime syksyn kunnallisvaaleissa ja nousi Helsingin kaupunginvaltuustoon sitoutumattomana perussuomalaisena.

---------

Uusi Suomi:

Perussuomalaisten listalta Helsingin kaupunginvaltuustoon valittu Jussi Halla-aho yrittää nyt myös tienata maahanmuuttokriittisyydellä.

Sitoutumattoman Halla-ahon kohuttuihin blogikirjoituksiin perustuvan omakustanneteoksen Kirjoituksia uppoavasta lännestä tuhannen kappaleen ensipainos myytiin loppuun kolmessa päivässä.

Halla-ahon sivustollaan kauppaamat t-paidat ovat menneet myös kuin kuumille kiville. Valkoisuutta ja heteroseksuaalisuutta julistavia t-paitoja on tilattu uusi erä myyntiä varten.

Eurovaaliehdokkaaksikin spekuloitu Halla-aho kertoo Uudelle Suomelle, ettei hän pyri tekemään bisnestä maahanmuuttokritiikillä.

– En pyri kaupallistamaan sitä [maahanmuuttokritiikkiä] millään tavalla. Tavoittelen kirjamyynnillä niitä, jotka eivät ole lukeneet blogiani, hän selvittää.

– Uusintapainoksen kokoa pitää miettiä. Ei voi olettaa, että myyntitahti pysyisi samana. Realismia täytyy olla.

Halla-ahon sivuilla on viime kesästä lähtien myyty VHM (valkoinen heteromies)- ja VHN- (valkoinen heteronainen) –t-paitoja. Halla-aho kertoo, että t-paitoja on myyty 150 kappaletta ja uusi erä on tilattu. Erän kokoa hän ei halua kommentoida.

– Tämä on vain tällaista sivustomme sisäistä huumoria, hän selittää paitojen merkitystä.

Halla-aho ei näe, että paitojen viesti olisi vähemmistöjä sortava tai rasistinen.

– Valkoinen rotu on ainoa rotu, joka joutuu ottamaan vastuuta sanoistaan ja tekemisistään. Jos mustalla on päällään proud to be black –paita, siitäkään ei kysytä mitään, hän puolustautuu.

Poliisi aloitti joulukuussa 2008 esitutkinnan Halla-ahon pitämän blogin pohjalta, jonka kirjoituksiin tuore kirja perustuu. Halla-ahoa epäillään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.