perjantai 20. maaliskuuta 2009

Karjalainen: Keskustapomo rasismikohusta: Harkitkaa eroa

Karjalainen: Keskustapomo rasismikohusta: Harkitkaa eroa 20.3.2009
Keskustaopiskelijoiden tiedote: KOL:n Kurvinen: Rasismi on kitkettävä korkeakouluista 20.3.2009

Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Antti Kurvinen vaatii ylioppilaskunnilta ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnilta toimia rasismin kitkemiseksi korkeakouluista.

– Keskusjärjestöjen SYL:in ja SAMOK:in tulee tuoda esille, että opiskelijaliike kannattaa työperäistä maahanmuuttoa ja inhimillistä pakolaispolitiikkaa. Suomi ei selviä tulevaisuuden haasteista ilman uusia innokkaita ja lahjakkaita ihmisiä, toteaa Kurvinen.

Hän on huolissaan korkeakouluissa pinnan alla kytevästä rasismista.

– Tutkimusten mukaan asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat koventuneet Suomessa viime aikoina. Monikulttuurisuus nähdään uhkana. Minusta kaikki työhaluiset ja yritteliäät ihmiset ovat tervetulleita.

Hälyttävä esimerkki ylioppilaskuntiin pesiytyneestä muukalaisvihasta on Kurvisen mukaan Joensuun ja Kuopion yliopistojen ylioppilaskuntien puheenjohtajien kuuluminen somaleja herjaavaan nettiyhteisöön.

– Miesten pitäisi vakavasti harkita luopumista luottamustehtävistään. Toivottavasti Kokoomus ja sen opiskelijaliitto Tuhatkunta eivät ole heidän ajatustensa takana.

--------------------

Tiedote:

Keskustan Opiskelijaliiton (KOL) puheenjohtaja Antti Kurvinen vaatii ylioppilaskuntia ja ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntia ryhtymään toimiin kaikenlaisen kansalliseen tai etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kitkemiseksi suomalaisista korkeakouluista.

Valtakunnallisten keskusjärjestöjen SYL:n ja SAMOK:n tulee tuoda voimakkaasti esille se, että opiskelijaliike kannattaa työperäistä maahanmuuttoa sekä inhimillistä pakolaispolitiikkaa. Suomi ei selviä tulevaisuuden haasteista eikä pysty uudistumaan ilman uusia innokkaita ja lahjakkaita ihmisiä.” toteaa Kurvinen.

Kaikkien tutkimuksien mukaan asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat koventuneet Suomessa viime aikoina. Monikulttuurisuus nähdään uhkana. Minusta kaikki työhaluiset ja yritteliäät ihmiset ovat tervetulleita meille alkuperään katsomatta.” Kurvinen jatkaa.

Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja on huolissaan korkeakouluissa pinnan alla kytevästä rasismista. Monien opiskelijoiden mielipiteet maahanmuuttajia kohtaan ovat järkyttävän ennakkoluuloisia. Tämä on huolestuttavaa, koska ylioppilasliike on perinteisesti edustanut yhteiskunnan tulevaisuutta ja ollut edistyksellinen. Hälyttävä esimerkki ylioppilaskuntiin pesiytyneestä muukalaisvihasta on Joensuun ja Kuopion yliopistojen ylioppilaskuntien puheenjohtajien kuuluminen somaleja herjaavaan nettiyhteisöön.

Näiden kahden kokoomuslaisen opiskelijajohtajan toimintaa ei voida hyväksyä. Mielestäni molempien miesten pitäisi vakavasti harkita luopumista luottamustehtävistään. Toivottavasti Kokoomus ja sen opiskelijaliitto Tuhatkunta eivät ole heidän ajatustensa takana.” linjaa hämmentynyt Kurvinen.