tiistai 31. maaliskuuta 2009

HBL: Halla-ahon nimilista pitenee


HBL:
Namnlistan för Halla-aho allt längre
30.3.2009


Käännös:

Nimien keräys Jussi Halla-ahon asettamiseksi ehdolle EU-vaaleissa lähtee tosissaan käyntiin tällä viikolla lupaa Juha Mäki-Ketelä, joka vetää hanketta.

Puhuttuaan Halla-ahon kanssa hän uskoo ehdokkuuden selviävän viimeistään kun tarvittavat kaksi tuhatta nimeä on kerätty.

Juha Mäki-Ketelä sanoo, että kiinnostus nimien keräämiseen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahon EU-ehdokkuutta varten on kasvanut voimakkaasti sen jälkeen, kun Perussuomalaiset pudottivat hänet ehdokaslistalta puolueensa puheenjohtajan Timo Soinin tieltä.

- Monet Perussuomalaisten kannattajista odottivat ja toivoivat puolueen nimittävän Halla-ahon. Nyt he kirjoittavat nimensä. Myös muiden puolueiden kannattajat ovat ottaneet minuun yhteyttä. Muun muassa suomenruotsalainen kettutarhaaja Pohjanmaalta, joka huomasi, ettei Astrid Thors käsitä hänen elävän toisenlaisessa todellisuudessa kuin Ullanlinnan rouvat.

Mäki-Ketelä kertoo että hän on puhunut Halla-ahon kanssa ja heidän molempien mielestä paras vaihtoehto olisi, että Perussuomalaiset peruisivat päätöksensä. Se kuitenkin näyttää epätodennäköiseltä.

- Siksi Halla-aho ei sulje pois asettumista ehdokkaaksi valitsijayhdistyksen listan kautta.

Miksi haluat Halla-ahon istumaan europarlamenttiin?

- Hän on koulutettu, kielitaitoinen ja uskaltaa seisoa mielipiteidensä takana. Samoista syistä haluan hänet ehdolle eduskuntavaaleissa 2011. Yhä enemmän päätöksiä tehdään Brysselissä siksi, että meillä on vallassa nukkehallitus ja missejä ja malleja ehdokkaina.

Viime viikolla valtakunnansyyttäjä nosti syytteen Halla-ahoa vastaan. Hänen epäillään blogissaan syyllistyneen kiihotukseen kansanryhmää vastaan ja rikkoneen uskonrauhaa.