perjantai 5. kesäkuuta 2009

MTV3: Katainen: Pöntinen ei ole tuote


MTV3:
Katainen: Pöntinen ei ole tuote
5.6.2009

Ilkka, yleisönosasto:
Kai Pöntinen: Maahanmuutto puhuttaa


Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen joutui EuroAreenan vaalitentissä jälleen puolustamaan toimintaansa eurovaaliehdokas Kai Pöntisen maahanmuuttajapuheiden suhteen.

Kataista on syytetty siitä, ettei hän ole tarpeeksi selvästi sanoutunut irti Pöntisestä.

- En olekaan sanoutunut irti ehdokkaista, vaan mainoksista. Kielsin Pöntistä käyttämästä mainosta, koska se saattoi provosoida niitä ihmisiä, jotka suhtautuvat kielteisesti maahanmuuttajiin. Mainos edusti huonoa makua eikä hän enää ole sitä käyttänyt.

Kataisen mukaan Pöntisen mielipiteissä itsessään ei ole vikaa.

- Hän sanoo Suomen tarvitsevan työperäistä maahanmuuttoa. Hän ei hyväksy sosiaaliturvan väärinkäyttöä, oli kyse sitten suomalaisista tai ulkomaalaisista väärinkäyttäjistä. Hän myös sanoo, että meidän pitää auttaa hädänalaisia. Näistä asioista olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Onko Pöntinen otettu ehdokkaaksi tietoisena siitä, että hän syö perussuomalaisten Timo Soinin ääniä?

- Me emme pidä ihmisiä tuotteina, vaan ihmisinä. Haluamme avointa keskustelua myös maahanmuutosta. Siinä on kuitenkin hienovarainen raja, kuinka keskustelua voidaan käydä provosoimatta niitä ihmisiä, jotka jo lähtökohtaisesti suhtautuvat maahanmuuttajiin kielteisesti, Katainen muotoili.
_________________________________

Ilkka:

Yksi viime päivien pääuutisia Suomessa on ollut vaalimainokseni "sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi". Tuhannet kannustavat viestit, jotka olen vastaanottanut, kertovat karua kieltä. Suomalaiset ovat lopen kyllästyneitä eräiden maahanmuuttajien hyysäämiseen.

Olen tyytyväinen että sain aikaan laajan keskustelun maahanmuutosta ja siihen liittyvistä epäkohdista. Maahanmuuttoministeri Astrid Thors joutui tarkistamaan kantansa RKP:n vaalitappion pelossa, tästä on hyvä jatkaa maahanmuuttolinjan tiukentamista.

Eräs istuva keskustan europarlamentaarikko kiukutteli selkeitä kannanottojani, onhan niitä vaikea niellä jos omat mielipiteet ovat levällään. Siinä hän on oikeassa että linjani maahanmuuttokysymyksissä on ollut nähtävissä koko kampanja-ajan.

Olen koko kevään ottanut vahvasti kantaa myös suomalaisen työn, maatalouden, yrittäjyyden, metsästyksen ja seniorikansalaisten puolesta. Olen tehnyt mielipiteeni selviksi ja sanonut asiat suoraan koska en hyväksy poliittista liirumlaarumia ja se linja jatkuu.

Kai Pöntinen eurovaaliehdokas (kok.) Lapua