lauantai 6. kesäkuuta 2009

Pohjalainen: Pakko ottaa kantaa maahanmuuttoon


Pohjalainen, pääkirjoitus:
Matti Peltokangas: Pakko ottaa kantaa maahanmuuttoon
6.6.2009


Eurovaalien lähestyessä puolueilla ja poliitikoilla on ääni kellossa muuttunut, kun ne ovat ottaneet kantaa maahanmuuttoon. Muutos kertoo, että monien kansalaisten mitta alkaa täyttyä ja poliitikoilta vaaditaan toimia. Ehdokkaat ovat varmasti aistineet nuo äänestäjien mielialat.


Viimeisellä kampanjaviikolla jopa RKP:n ministerin Astrid Thorsin äänenpainot olivat kiristyneet huomattavasti hänen esitellessään toimia turvapaikkapolitiikan tiukentamiseksi.

Suitset halutaan perusteettomille turvapaikkahakemuksille, jotka ovat lisääntyneet valtavasti. Palautuksissa on paljon nopeuttamisen varaa, jolloin rahaa säästyy. Sitä voidaan käyttää toimiin, joilla ulkomaalaisten kotiutumista Suomeen voidaan auttaa. Esimerkiksi suomen kielen pitäisi olla jokaiselle tulijalle numero yksi ja sen opiskelua pitäisi oikein vaatia.


Muistan kuinka jo Ville Itälä (kok.) sisäministerinä ollessaan 2000-luvun alussa yritti kiinnittää huomiota ilmiöön, jota nyt sanotaan ankkurilapsiksi. Ensin keploteltiin lapsia Suomeen ja sitten alettiin vaatia perheen yhdistämistä.

Ei Ville silloin juuri vastakaikua saanut. Vasta nyt näihin asioihin aletaan laittaa jarrua.

Aivan viime aikoina on pohdittu, voidaanko vilpin karsimiseksi tulijoiden ikä testata. Maahan on tullut varsin kehittyneen näköisiä lapsia.

Tuotakin porsaanreikää aletaan tukkia ja huijaamisesta luvataan antaa rapsut.


Monta toimenpidettä otetaan käyttöön, että perusteettomien tulijoiden virta vähenisi.

Tätähän kriittiset kansalaiset ja poliitikot ovat jo pitkään vaatineet, tosin vähän hienovaraisemmin sanakääntein kuin kokoomuksen lapualainen eurovaaliehdokas Kai Pöntinen reilu viikko sitten.

Silti vaatijat on leimattu rasisteiksi. Niin teki varsinaisena monikulttuurisuuden sanansaattajana pidetty toimittaja Maila-Katriina Tuominenkin Aamulehdessä hiljattain.

Hänen mielestään arvostelijat ovat ryhtyneet puhumaan maahanmuuttokriittisyydestä kiertääkseen suoran rasistiset ilmaisut maahanmuuttajista.


Sitten Tuominen tykittää lisää. Hänen mukaansa kiertoilmauksen käyttäjät eivät siedä ulkomaalaisia ja käyttävät ilmausta nyt aivan samoin kuin oikeistopopulistiset puolueet muualla Euroopassa.

Näin siis tämä monikulttuurisuuden airut leimaa ison osan suomalaisia ulkomaalaisvihamielisiksi. Sellainen on ilmeisesti hallituskin, koska aikoo nyt tiukentaa maahanmuuttopykäliä.

Yhtä rajuun leimaamiseen ja vääristelyyn syyllistyi keskustan euroehdokas Johanna Korhonen käydessään Pöntisen kimppuun. Kun Pöntinen vaati kuuluisaa stoppiaan, Korhonen arveli hänen tarkoittavan "niitä kidutuksen, raiskauksien, vainon tai väkivallan uhreja, jotka parhaillaan hakevat Suomesta turvapaikkaa niin, että vastaanottokeskusten seinät pullistelevat".

Hyvä on vielä muistaa, kuinka FST yritti leimata eduskuntavaalien alla Petri Salon (kok.) rasistiksi, kun tämä totesi, että itäafrikkalaisten kotouttaminen on epäonnistunut.


Sanaa suvaitsevaisuus käytetään Suomessa jatkuvasti väärin. Jos ei hyväksy aivan kaikkea vilppiä ja väärinkäytöstä, joutuu maahanmuuttokeskustelussa työnnetyksi suvaitsemattomien leiriin.

Se on omiaan nostattamaan yleistä ulkomaalaisvastaisuutta, josta joutuvat helposti kärsimään kaikki maahanmuuttajat.

Onhan se nähty, että tosimielellä Suomeen muuttavat ulkomaalaiset otetaan Suomessa hyvin vastaan. Ongelma on mieluummin se, kuinka tulijat kestävät pakkasta ja räntäsateita. Samat ongelmat siis kuin kantaväestölläkin.

MATTI PELTOKANGAS Kirjoittaja on Pohjalaisen pääkirjoitustoimittaja