perjantai 5. kesäkuuta 2009

Verkkouutiset: Vaalimainoksia jakanut afganistanilaisnainen pahoinpideltiin


Verkkouutiset:
Vaalimainoksia jakanut afganistanilaisnainen pahoinpideltiin

Uusi Suomi:
Huivipäistä naista nyrkillä naamaan kesken vaalityön – ”Vihateko”

Ilta-Sanomat/STT:
Mies löi vaalimainoksia jakanutta afgaaninaista

Aamulehti:
Kokoomuksen ulkomaalaistaustainen vaalityöntekijä pahoinpideltiin esitteitä jakaessa

Nina Suomalaisen blogi:
Vihateoille stoppi!


Kokoomuksen vaalimainoksia postiluukkuihin jakanut afganistanilaissyntyinen nainen sai kimppuunsa väkivaltaisen päällekarkaajan torstaina Helsingin Itä-Pasilassa.

Afganistanilaissyntyisen Zarmina Razain 52-vuotias äiti joutui torstai-iltana yllättävän väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Razai kertoi tapahtumasta torstaina puhelimitse Verkkouutisille.

- Äiti oli jakamassa Kokoomuksen vaalimainoksia, jolloin rappukäyttävästä oli tullut suomalainen mies, joka oli huudellut äidille ja lyönyt häntä varoittamatta nyrkillä vasemman silmän kohdalle. Äiti oli kaatunut iskun voimasta ja menettänyt tajuntansa hetkeksi, kertoo Razai.

Hyökkäyksen seurauksena Razain äidin silmänympärys oli mustunut pahasti ja muun muassa lonkka kipeytynyt.

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Nina Suomalainen oli torstai-iltana vienyt Razain ja tämän äidin poliisille tekemään ilmoituksen pahoinpitelystä. Razai sanookin, että ilman Suomalaista oli ilmoitus voinut jäädä tekemättä.

Hän piti ihmeellisenä vielä sitä, että hyökkäys kohdistui vanhempaan naiseen. Razai on itse asunut Suomessa kymmenen vuotta. Hän oli viime kunnallisvaaleissa Kokoomuksen ehdokkaana ja on Verkkouutisten vakituinen kolumnisti.

__________________________________

Uusi Suomi:

Eurovaaliehdokas Nina Suomalaisen (kok.) vaalitiimiin kuuluvan naisen äiti on pahoinpidelty hänen jakaessaan vaaliesitteitä, kertoo Suomalainen Uuden Suomen blogissaan.

Pahoinpidelty on afgaanitaustainen. Tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

- Kerrostalosta ulos tullut nuorehko mies löi yli viisikymppistä naista nyrkillä suoraan silmäkulmaan, solvausten kera, niin että tämä kaatui, löi päänsä ja loukkasi selkänsä. Silmänympärystö ruhjoontui, ja tuloksena musta silmä ja päänsärkyä, Suomalainen kuvailee blogissaan, jonka otsikkona on ”Vihateoille stoppi!”.

- Olisiko siis joku muu vanhempi naisihminen ollut yhtä todennäköinen kohde, vai oliko kohteena kevyesti huivia takaraivollaan kantava nainen vain siksi, että hän ei ilmiselvästi ole nk. kantasuomalainen? Suomalainen kysyy.

Hän vaatii vihatekojen lopettamista ja korostaa, että vihatekoja ei tule koskaan hyväksyä.

- Vihatekoa on myös vihapuhe, väkivaltaan yllyttäminen, solvaaminen, rasistiset puheet. Maahanmuuttopolitiikasta voi olla montaa mieltä, ja siitä voi keskustella. Mutta raja on vedettävä keskusteluun, Suomalainen sanoo.