maanantai 15. kesäkuuta 2009

Iltalehti: Vastaanottokeskuksen pihassa räjähti Suomusjärvellä


Iltalehti/STT:
Vastaanottokeskuksen pihassa räjähti Suomusjärvellä
15.6.2009


YLE Uutiset:
Suomusjärven vastaanottokeskuksessa räjähti

Helsingin Sanomat/STT:
Isku vastaanottokeskukseen järkytti asukkaat Suomusjärvellä

MTV3/STT:
Vastaanottokeskuksessa räjähti, valkoista autoa etsitään

Aamulehti/STT:
Yöllinen vierailija räjäytti vastaanottokeskuksen ikkunat rikki

Ilta-Sanomat/STT:
SPR:n vastaanottokeskuksen pihalla räjähti

Suomusjärven vastaanottokeskuksessa kiristetään turvatoimia

SPR:n vastaanottokeskuksen pihalla Suomusjärvellä Varsinais-Suomessa sattui räjähdys maanantain vastaisena yönä.

Kukaan ei loukkaantunut, mutta räjähdys rikkoi ikkunoita.

Varsinais-Suomessa sijaitsevan vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja kertoo, että rakennuksen pihassa oli aamukolmen aikaan käynyt auto. Pari minuuttia auton lähdön jälkeen talon kulmalla räjähti. Apulaisjohtaja Päivi Nikkola uskoo, että ikkunankehykseen oli kiinnitetty jokin räjähde.

Räjähdys rikkoi rakennuksen ruokasalin ikkunoita. Vastaanottokeskuksessa on tällä haavaa parikymmentä turvapaikan hakijaa, mutta salissa ei tapahtumahetkellä ollut ketään.

Poliisi tutkii tapausta. Nikkolan mukaan vastaanottokeskuksessa ei ole aiemmin tapahtunut vastaavaa.

______________________

YLE Uutiset:

SPR:n vastaanottokeskuksen pihalla Salon Suomusjärvellä sattui räjähdys maanantain vastaisena yönä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta räjähdys rikkoi vastaanottokeskuksen ikkunoita ja rakenteita.

Räjähdys tapahtui puoli neljän aikaan aamulla.

Hieman ennen räjähdystä paikalta oli poistunut kaksiovinen valkoinen henkilöauto, jossa oli musta kylkilista. Auto oli lähtenyt Karjalohjan suuntaan.

Salon poliisi tutkii asiaa ja pyytää havaintoja autosta.

Vastaanottokeskuksessa on tällä haavaa parikymmentä turvapaikan hakijaa.

Heidän turvallisuutensa takaamiseksi lisätään vartiointia sekä päivällä että yöllä, kertoo apulaisjohtaja Päivi Nikkola.
________________________

MTV3:

SPR:n vastaanottokeskuksen pihalla Suomusjärvellä sattui räjähdys viime yönä. Kukaan ei loukkaantunut, mutta räjähdys rikkoi keskuksen ruokasalin ikkunoita.

Varsinais-Suomessa sijaitsevan vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Päivi Nikkola kertoo, että rakennuksen pihassa oli aamukolmen aikaan käynyt auto. Hieman auton lähdön jälkeen talon kulmalla räjähti. Nikkola uskoo, että ruokasalin ikkunankehykseen oli kiinnitetty räjähde.

Salon poliisi pyytää havaintoja valkoisesta autosta, joka poistui paikalta Karjalohjan suuntaan. Kyseessä on 1980-lukulainen kaksiovinen henkilöauto, jossa on musta kylkilista.

Keskuksessa on tällä haavaa parikymmentä turvapaikan hakijaa. Ruokasalissa ei tapahtumahetkellä ollut ketään.

Salon poliisi tutkii tapausta tuhotyönä, ja poliisin mukaan teon taustalla saattaa olla rasistinen motiivi. Poliisi kertoo myös, että rakennuksen omistajien, vuokralaisten ja naapurien välillä on ollut kiistaa. Nikkolan mukaan keskuksessa ei ole aiemmin tapahtunut vastaavaa.
___________________________________

Helsingin Sanomat:

SPR:n Suomusjärven vastaanottokeskuksen ruokalan ikkunan alla räjähti jonkinlainen räjähde maanantaiaamuna kolmen aikaan. Kukaan ei loukkaantunut, mutta räjähde aiheutti jonkin verran tuhoa.

Muun muassa useita ikkunoita hajosi ja lähellä olleen puutarhakatoksen katto irtosi.

Pari minuuttia ennen räjähdystä paikalla oli auto, joka tallentui turvakameraan. Poliisi tutkii tapausta, tekninen tutkintaryhmä töissä koko aamupäivän.

Salon poliisi pyytää havaintoja valkoisesta autosta, joka poistui paikalta Karjalohjan suuntaan. Kyseessä on 1980-lukulainen kaksiovinen henkilöauto, jossa on musta kylkilista.

Keskuksessa on tällä haavaa parikymmentä turvapaikan hakijaa. Ruokasalissa ei tapahtumahetkellä ollut ketään.

Salon poliisi tutkii tapausta tuhotyönä, ja poliisin mukaan teon taustalla saattaa olla rasistinen motiivi. Poliisi kertoo myös, että rakennuksen omistajien, vuokralaisten ja naapurien välillä on ollut kiistaa.

Vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Päivi Nikkola kertoo, että asukkaat ovat olleet järkyttyneitä iskusta. Heille järjestetään nyt apua, jolla tapahtunutta puretaan.

”Kyllä se järkyttää, varsinkin kun monet heistä tulevat oloista, joissa tällaista voi tapahtua enemmänkin”, Nikkola sanoo.

Keskuksessa on asiakkaita muun muassa Afganistanista ja Somaliasta. He ovat pääasiassa aikuisia.

Tapahtuma-aikaan yöpäivystäjä oli paikalla, mutta nyt vartiointia kiristetään. Jatkossa keskuksessa on jatkuvasti vartiointiliikkeen vartija paikalla.

Rakennus jossa Suomusjärven vastaanottokeskus toimii, tunnettiin aiemmin Motelli Syvälampena, jossa harjoitettiin mittavaa prostituutiota.

Uhkailut ja iskut vastaanottokeskuksia kohtaan ovat olleet hyvin harvinaisia Suomessa.