tiistai 9. kesäkuuta 2009

Vantaan Sanomat: Maahanmuuttajat, nuoret miehet ja pappi


Vantaan Sanomat:
A.-P. Pietilä: Maahanmuuttajat, nuoret miehet ja pappi
9.6.2009


Äänestimme maahanmuuttovaaleissa viime sunnuntaina. EU-vaalien ainoa ja todellinen keskustelunaihe oli maahanmuuttopolitiikka, vaikka siitä eivät puhuneet muut kuin Timo Soini. Kokoomuksen ehdokkaat eivät uskaltaneet avata suutaan maahanmuuton ongelmista ja se rokotti puolueen kannatusta. Vaikeneminen ei ole kultaa, kun oma koti kullan kallis ja isänmaan asiaksi koetut kysymykset ovat äänestäjien mielissä. Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) yritti pelastaa hallituspuolueiden tilanteen pari päivää vaalien alla lupaamalla, että laittomaan turvapaikanhakemiseen ja maahanmuuttajien valehteluun puututaan, joskus syksyllä.

Suojelupoliisin päällikkö varoitti maahanmuuton ääri-ilmiöistä vaalipäivän Helsingin Sanomissa ja presidentti Mauno Koivisto kauhisteli EU:n liian nopeaa laajentumisesta Turun Sanomissa. Puheet toivat ääniä soinilaisten salkkuun ja nakersivat hallituspuolueiden uskottavuutta EU-politiikassa.

Äänestäjien sormi on nyt vanhojen puolueiden valtimolla. Kokoomuksen ja keskustan on pakko ottaa todesta maahanmuuttovastaisuuden kasvu ja käännettävä se työperäisen maahanmuuton suosimiseksi. Suomi tarvitsee uusia työntekijöitä ja heitä on saatavissa ainoastaan ulkomailta.

Soini ja perussuomalaiset keräsivät suuren määrän ääniä nuorilta miehiltä, joita on haukuttu passiivisiksi ja merkityksettömiksi. Soini sai myös ääniä koulutetuilta kaupunkilaisilta, jotka ovat nähneet maahanmuuton ongelmat myös ulkomailla.

Vaalien suurin yllätys, oikeastaan sensaatio, oli entisen ortodoksipapin Mitro Revon valtaisa äänivyöry. Kaavustaan riistetty ja kirkostaan ulos heitetty sitoutumaton demari pelasti työväenpuolueen pakanalliset kasvot. Ilman Revon ääniä demarit olisivat saaneet vain yhden europarlamentaarikon.

Pääministeri Matti Vanhanen väitti taas kerran, että keskustan vaalitappio oli median syytä. Jos näin on, niin suurin syyllinen on keskustan äänenkannattaja sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus, joka kasvattaa levikkiään koko maassa.

A.-P. Pietilä