tiistai 2. kesäkuuta 2009

Vartti: Monikulttuurisuuden vastustajat sotkivat Helsinkiä


Vartti:
Monikulttuurisuuden vastustajat sotkivat Helsinkiä
2.6.2009


Monikulttuurisuutta vastustava liike levitti lauantaina sanomallaan höystettyjä tarroja Helsingin keskustassa. Tarrojen teksti lähentelee kiihotusta kansanryhmää vastaan.

Päivystävä komisario Tom Packalén ei ollut tiistaiaamuna kuullut tarroista, mutta lähetti poliisipartion selvittämään asiaa. Hän ei halunnut lähteä suoralta kädeltä vetämään linjaa tarran rasistisuudesta.

- Vähän kokeillaan kepillä jäätä. Tarran kirjoittaja on ollut kieli keskellä suuta, Packalén toteaa.

Packalenin mukaan maahanmuuttoon liittyvät mielipiteet - olivat ne sitten myönteisiä tai eivät - herättävät aina tunteita.

- Suomessa on mielipiteenilmaisunvapaus. Saa siis olla monikulttuurisuuden puolella tai sitä vastaan, Packalén muistuttaa.

Tarroja levittänyt liike kertoo verkkosivuillaan levittäneensä materiaaliaan aivan rauhassa lauantaina alkuillasta. Ryhmä oli liikkeellä noin kahden tunnin ajan.

Ryhmä on kirjannut verkkosivuilleen tavoitteekseen muun muassa Suomen kansan suojelun ja taistelun monikulttuurisuutta vastaan massiivisella propagandalla.

Kaupunki pyrkii irrottamaan luvattomat tarrat

Projektijohtaja Kauko Haantie Helsingin rakentamispalveluista kertoo, että arveluttavaa materiaalia sisältävät tarrat pyritään irrottamaan mahdollisimman nopeasti. Haantien mukaan rasistisiin tai muuten asiattomiin tarroihin suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti.

- Tarrat revitään pois. Mikään raha ei kuitenkaan riitä siihen, että ne pystyttäisiin poistamaan heti, Haantie kertoo.

Kaupunkilaiset ottavat Haantien mukaan hanakasti yhteyttä, jos seiniin tai muihin vastaaviin julkisiin paikkoihin on liimailtu asiattomuuksia.

- Pornografiasta ja muusta vastaavasta tulee nopeasti ilmoituksia, Haantie toteaa.

Poliisi selvittää, onko tarrojen teksti kiihotusta kansanryhmää vastaan. Tarrojen seiniin liimailu on ylipäätään kiellettyä ilman kiinteistönomistajien lupaa. Packalénin mukaan luvaton tarrojen liimailu on lievää vahingontekoa, josta on seurauksena sakko.