torstai 18. kesäkuuta 2009

Vesa Hack: Jussi Halla-aho, maahanmuuttajien ja ruotsinkielisten ystävä

Vesa Hack: Jussi Halla-aho, maahanmuuttajien ja ruotsinkielisten ystävä 18.6.2009

Tohtori, kavereidensa kesken mutkattomasti "mestari" Jussi Halla-aho on ilmoittanut olevansa "maahanmuuttokriittinen". Samoin olen ymmärtänyt, että hänen mielestään kielivähemmistöjen tulee olla täysin samalla viivalla enemmistön kanssa.

Jussin mielipiteet huomioiden on erikoista, että hän elättää itsensä tekemällä Suomi-Ukraina-sanakirjaa. Tämähän on valtava palvelus Suomeen haluaville ukrainalaisille maahanmuuttajille, niin romaneille kuin muille. Etten sanoisi, että jopa houkuttelevuustekijä.

Jussi ja hänen opetuslapsensa ovat korostaneet, kuinka epäreilua on että jokunen vihreä ja ruotsinkielinen työskentelee tehtävissä, joista koituu hyötyä maahanmuuttajille. Tämän arvostelun uskottavuutta laskee se, että Jussi itse on ukrainalaisten maahanmuuttajien asialla.

Mitä tulee kaksikielisyyteen ja ruotsin kielen asemaan Suomessa, Jussi on tehnyt näkökantansa selväksi. Siitä huolimatta hän oli ilahtunut, että RKP:n edustajaksi EU-parlamenttiin valittiin Carl Haglund. Callen kotisivuilta selviää, että hän on erityisen ylpeä siitä, että oli saavuttanut Espoossa kielilisän ruotsinkielellä asiakkaita palveleville työntekijöille. Callen mukaan seuraavaksi hän haluaa kasvattaa kielilisän todella suureksi. Ilmeisesti Jussi haluaa olla mukana tukemassa tätä politiikkaa, jossa samasta työstä maksetaan suomenkielisille Espoon kaupungin työntekijöille huonommin kuin kaksikielisille.

Olen yllättynyt siitä, että Halla-aho omilla toimillaan tekee Suomea houkuttelevammaksi ukrainalaisille maahanmuuttajille, ja saa tästä monikulttuurisuushommasta palkkaakin. Samoin minut yllättää se, että hän tukee ruotsinkielisiä suosivaa henkilöstöpolitiikkaa Espoossa. Nämä ovat käsittääkseni juuri niitä asioita, joita "Mestari" arvostelee. Arvosteleeko monikulttuurisuusasiantuntija Jussi Halla-aho siis itseään?