torstai 2. heinäkuuta 2009

Poliisi: Lapsen epäillyn sieppauksen selvittely jatkuu Tampereella


Poliisi:
Lapsen epäillyn sieppauksen selvittely jatkuu Tampereella
2.7.2009

Helsingin Sanomat:
Kolmevuotiaan tytön äiti: Epäilty sieppaus saattoi olla väärinkäsitys

Aamulehti:
Poliisi: Kulttuurierot mahdollinen syy lapsen viemiseen
Pikkutytön kaappausyritys järkyttää lasten vanhempia

Ilta-Sanomat:
Tohlopissa pikkulapsen sieppausta yrittäneet yhä karussa

Aamulehti:
Kuka yritti kaapata 3-vuotiaan uimarannalla Tampereella?
1.7.2009

Helsingin Sanomat:
Tuntemattoman seurueen epäillään yrittäneen viedä rannalta kolmevuotiaan tytön
Tuntemattomien lasten sieppaukset ovat harvoin pahantahtoisia
Uusi Suomi/STT:
Kolmivuotias yritettiin viedä äidiltään uimarannalla

YLE Uutiset:
Lapsi yritettiin kaapata uimarannalla Tampereella

Ilta-Sanomat:
Kolmevuotias yritettiin kaapata uimarannalta


Poliisin tiedote 2.7.2009

Tampereen poliisi on jatkanut epäillyn lapsen sieppausyrityksen tutkintaa, joka tapahtui Tampereella Tohlopin uimarannalla 30.6.2009, ja kuulustellut lapsen äitiä ja ulkopuolisia todistajia. Tekoon epäiltyjä poliisi ei ole vielä tavoittanut.

Tutkinnassa on selvinnyt, että ulkomaalainen nuori nainen on ottanut Tohlopin uimarannalla 3-vuotiaan suomalaisen lapsen syliinsä ja lähtenyt kävelemään lapsi sylissään poispäin lapsen äidistä, siihen suuntaan mistä poistutaan rannalta. Äiti on mennyt nuoren naisen perään ja ottanut lapsensa tämän sylistä pois. Tilanne on säikäyttänyt lapsen äitiä kovasti.

Kuulusteluissa on tullut myös esille, että ulkomaalainen nuori nainen on voinut vain toimia ajattelemattomasti ja toisin kuin Suomessa on totuttu, ilman mitään pahoja aikeita lapsen suhteen.

Poliisilla ei ole tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa tähän asiaan. Mikäli sitä ilmenee, niin poliisi antaa asiasta uuden tiedotteen.

__________

Helsingin Sanomien toimituksen tiedote nettilehden keskustelupalstalla 1.7. 16:16:

Toimitus huomauttaa

Hyvät keskustelijat. Juttua on päivitetty. Poliisin mukaan kyse voi olla myös väärinkäsityksestä. Poliisi ei ole vielä kuullut kunnolla äitiä tai muita silminnäkijöitä, joten tiedot tapahtumasta ovat vielä alustavia ja epävarmoja.

_____________

Ilta-Sanomat 2.7.:
- Kännyköitä ja lompakoita on uimarannalta viety, mutta ei aiemmin lapsia, ihmetteli Tohlopin uimarannalla aurinkoa ottanut nuoripari.
Tuntomerkeistä päätellen 20-vuotias nainen ja hänen seurassaan olleet alle 20-vuotias mies ja nainen ovat samaa ryhmää, joka harjoittaa kerjuuta kaupungilla. Jotkut ovat myös syyllistyneet rikoksiin.
- Kaupungilla on aika paljon ulkomaalaistaustaisia lompakkovarkaita. En tiedä, ovatko nämä kyseiset henkilöt samasta maasta tai samaa seuruetta, sanoo rikoskomisario Anssi Köykkä.