perjantai 10. heinäkuuta 2009

Sampo Terho: ”Olen oikeistolaisempi kuin Soini”


Uusi Suomi/STT:
Sampo Terho: ”Olen oikeistolaisempi kuin Soini”
10.7.2009


Perussuomalaisten Sampo Terho kertoo STT:n haastattelussa arvoistaan. Timo Soinin paikan EU-parlamentissa perivä Terho on arvostellut talouseliittiä, poliitikkoja ja mediaa globalisaatiohuumasta, joka runnoo kansallisvaltiot alleen.

–Se on sitä 80-luvun tapakulttuuria, jossa korostuivat koti, uskonto ja isänmaa. Ylikansallisessa kokoomuksessa näitä arvoja ei enää ole. Melkein surettaa, että puolueen vanhat kelpo kannattajat eivät ole huomanneet sitä, Terho sanoo.

Haastattelussa Terho myöntää olevansa oikeistolaisempi kuin Soini.

Yrittäjähengestä huolimatta kokoomus ei imaissut Terhoa mukaansa, koska hän alkoi pian karsastaa puolueen yltiöliberaalia linjaa. Kansallisten arvojen puolustus ajoi Terhon lopulta perussuomalaisten pariin.

Mediatutkijana ja aktiivisena kirjoittajana Terho on julkaissut useita kriittisiä artikkeleja, joissa rusikoitavaksi joutuu toistuvasti median ja poliitikkojen sokea myönteisyys monikulttuurisuutta kohtaan.

Blogissaan Terho pitää työperäistä maahanmuuttoa orjamarkkinoihin verrattavana liiketoimintana. Suurin osa maahanmuuton ongelmista liittyy kuitenkin hänen mielestään pakolaispolitiikkaan. Terhon on vaikea nähdä mitään hyvää siinä, että kiintiöpakolaisia otetaan pysyvästi Suomeen.

–Toisen valtion ongelmat eivät ole ensisijaisesti meidän vastuulla, jos emme ole niitä itse aiheuttaneet.

Terho tyrmää puheet länsimaisen miehityksen tai siirtomaavallan tuomasta taakasta heti alkuunsa. Hänen mukaansa länsimaiden velvollisuudet muuta maailmaa kohtaan ovat paperinohuita, jos niitä ylipäätään on olemassakaan.

–En näe mitään moraalisia tai historiallisia velkoja, molemmat ovat tehneet ihan samoja asioita.