torstai 9. lokakuuta 2014

Demari: "Kuvottavaa" - SDP:n Nasima Razmyar vastaa perussuomalaiselle

Demari: "Kuvottavaa" - SDP:n Nasima Razmyar vastaa perussuomalaiselle 9.10.2014
Nasima Razmyar: Rasistien soihdut palavat jo!

SDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Nasima Razmyar ottaa Iltalehden blogikirjoituksessaan kantaa jengiväkivaltaan.

- Olen surullisin mielin seurannut nuorisojengin väkivallantekoja ja ryöstöjä eri puolilla Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua. Suurin osa tekijöistä on alle 18-vuotiaita, nuorimmat 13-vuotiaita.

Razmyarin mukaan osa poliittisista kommentoijista käyttää tilannetta keppihevosena omien maahanmuuttopoliittisten linjauksiensa ajamiseen.

- Väkivalta on aina väärin. Nämä lapset ja nuoret ovat syyllistyneet rikoksiin ja teoilla on oltava seuraukset. Silti tällainen noitavaino ei tule ratkaisemaan tilannetta, vaan ruokkii sitä entisestään, Razmyar kommentoi perussuomalaisten Juho Eerolan Facebook-kirjoitusta.

- Ei näiden lasten ja nuorten ongelmia ratkaista sillä, että heitä uhkaillaan maasta karkottamisella tai sillä, että väkivaltakierteen epäillään johtuvan heidän geeneistään. Kuvottavaa.

Razmyarin mielestä yhteiskuntana meidän on nyt vastattava seuraavaan kysymykseen:

- Annammeko takaisin samalla mitalla vai kokeilemmeko jotain muuta?

_____________________________________________________

Nasima Razmyar: Rasistien soihdut palavat jo!

Olen surullisin mielin seurannut nuorisojengin väkivallantekoja ja ryöstöjä eri puolilla Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua. Suurin osa tekijöistä on alle 18-vuotiaita, nuorimmat 13-vuotiaita. Nuorten sijaan pitäisikin puhua lapsista, sillä moni tekijöistä ei ole saavuttanut edes rikosoikeudellista vastuuikärajaa. Yleensä tällaisessa ryhmässä on yksi tai kaksi vahvatahtoista johtajaa, joita muut seuraavat joko pelosta tai halusta kuulua porukkaan.

Julkisuudessa esitettyjen tietojen perusteella moni tekijöistä kuuluu johonkin etniseen vähemmistöön. Valitettavasti osa poliittisista kommentoijista käyttää tilannetta nyt keppihevosena omien maahanmuuttopoliittisten linjauksiensa ajamiseen. Näin kirjoittaa Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola Facebook –seinällään:

”Tässä menee moni asia sekaisin tai ristikkäin. Yhtä kaikki, toisen polven mamut hakkaa suomalaisia ja se on huono homma, johtui sitten geeneistä, kulttuurista, syrjäytymisestä tai mistä tahansa. Koska Suomen kansalaista ei voi karkottaa, on nuorisotyö ja kotoutus tärkeää. Olen vain työnikin kautta jo nähnyt, että huonosti toimii ja valtiolta loppuu rahat. Siksi pitäisin ennaltaehkäisevänä sitä, että tietyistä ilmansuunnista tulevia ihmisiä ei yksinkertaisesti Suomeen enää otettaisi. Loppuisi rasismi, isistely, kuvatunlainen väkivalta, sosiaalityöntekijöiden työ helpottuisi yms.”

Väkivalta on aina väärin. Nämä lapset ja nuoret ovat syyllistyneet rikoksiin ja teoilla on oltava seuraukset. Silti tällainen noitavaino ei tule ratkaisemaan tilannetta, vaan ruokkii sitä entisestään. Kun tämä jengi on saatu hajotettua, kylvää Eerola sanoillaan jo seuraavan nuorisojengin siemenet. Ei näiden lasten ja nuorten ongelmia ratkaista sillä, että heitä uhkaillaan maasta karkottamisella tai sillä, että väkivaltakierteen epäillään johtuvan heidän geeneistään. Kuvottavaa. Eikö samaisesta vertauksesta Jussi Halla-aho saanut Korkeimmalta oikeudelta tuomion rasismista?

Riippumatta siitä, että osa näistä lapsista on syyllistynyt vakaviin tekoihin, keskustelun ei pitäisi nyt pyöriä rikoksen ja rangaistuksen ympärillä. Näille lapsille on pyrittävä viestimään se, että teoistaan huolimatta he ovat edelleen tervetullut osa suomalaista yhteiskuntaa. Tämä vaatii poliisin, sosiaalityöntekijöiden ja lasten perheiden saumatonta yhteistyötä.

Kyseisessä nuorisojengissä pisteitä heruu, jos saa ensimmäisellä lyönnillä maahan. Päähän potkitaan ja pään päälle hypitään. Käytetään pesäpallomailoja ja nöyryytetään. Yhteiskuntana meidän on nyt vastattava seuraavaan kysymykseen: Annammeko takaisin samalla mitalla vai kokeilemmeko jotain muuta?