keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Poliisi: Laajasalon henkirikoksen motiivina hallitsematon raivon purkautuminen

Poliisitiedote: Laajasalon henkirikoksen motiivina hallitsematon raivon purkautuminen 22.10.2014

Poliisi pitää Laajasalossa lauantain 11.10. ja sunnuntain 12.10.2014 välisenä yönä tapahtunutta henkirikosta pitkälle selvitettynä.

Rikoksesta epäillyn 28-vuotiaan miehen kuulusteluja on jatkettu vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen ja ne voidaan katsoa pääosiltaan tehdyiksi. Epäilty siirretään tämän viikon lopulla Vantaan vankilaan. Myös osasta juttuun liittyvistä teknisistä ja oikeuslääketieteellisistä tutkimuksista on saatu sellaisia alustavia tietoja, joiden mukaan niissä ei ole ristiriitaa epäillyn kertomuksiin verrattuna. Osa teknisistä tutkimuksista on näytön kannalta tarpeettomina keskeytetty.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että rikoksen uhri ja epäilty ovat kohdanneet toisensa sattumalta. He asuivat samassa taloyhtiössä eri portaissa.

Epäilty oli yöllä ulkoiluttamassa koiriaan ja ilmeisesti käyttäytynyt koiria kohtaan äänekkäästi ja siten aggressiivisen oloisesti, että mitä ilmeisimmin tämän vuoksi uhriksi joutunut nainen oli mennyt ulos huomauttamaan tästä epäillylle. Naiseen kohdistunut väkivalta oli alkanut tästä tilanteesta. Epäilty oli raivostunut, lyönyt ja potkinut naista siten, että tämä oli saanut vammoja ja mennyt tajuttomaksi. Epäilty oli vienyt koirat asuntoonsa ja palannut takaisin ulos. Havaittuaan naisen olevan edelleen ulkona tajuttomana, epäilty oli raahannut tämän autoon. Hän on kertonut olleensa paniikissa. Myöhemmin epäilty oli ajanut autollaan vanhan öljysataman rannalle, missä väkivalta oli jatkunut. Väkivallan päätteeksi epäilty oli vetänyt naisen mereen, josta tämä sunnuntai-aamuna löydettiin.

Poliisi ei tule kertomaan enempää rikoksen tekotapaan liittyviä yksityiskohtia.

Lisäksi poliisi korostaa, että teon ainoaksi motiiviksi näyttää jäävän hallitsematon raivon purkautuminen, jonka kohteeksi näyttää tässä tapauksessa jääneen satunnainen uhri.

Tässä rikoksessa ei ole todettu olevan politiikkaan, rasismiin, ulkomaalaisvihaan tai etniseen taustaan liittyvää motiivia.

Rikokseen ei myöskään epäillä liittyvän muita henkilöitä.