maanantai 13. lokakuuta 2014

Verkkouutiset: Suomen Sisu: Monikultturistinen ajattelutapa heitettävä roskakoriin

Verkkouutiset: Suomen Sisu: Monikultturistinen ajattelutapa heitettävä roskakoriin 13.10.2014
Iltalehti: Perussuomalaisia netin katupartioryhmässä: "Joku oli liittänyt"

Suomen Sisu kannattaa laadullisesti parempaa ja määrällisesti pienempää maahanmuuttoa.

Suomen Sisun mukaan Suomessa ja muualla Euroopassa vuosikymmenien ajan harjoitettu monikultturismi-ideologiaan perustuva maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikka ovat saaneet aikaan sen, että tietyt maahanmuuttajaryhmät eivät ole vielä tänäkään päivänä kotoutuneet heidät vastaanottaneeseen yhteiskuntaan.

Ilmiö näkyy järjestön mielestä erityisesti toisen, kolmannen ja neljännen maahanmuuttajasukupolven kotoutumattomuutena ympäri Euroopan. Maahanmuuton määrä ja laatu eivät ole selvästikään vastanneet kotouttamistoimenpiteisiin käytettyjen resurssien määrää.

Suomen Sisu kannattaa laadullisesti parempaa ja määrällisesti pienempää maahanmuuttoa. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen tulee ottaa vastaan kestävä määrä maahanmuuttajia, joilla voidaan todeta olevan kykyä ja halua kotoutua omatoimisesti yhteiskuntaamme.

Järjestön mukaan liian erilaisesta kulttuuriympäristöstä tulevia maahanmuuttajia on tilastojen mukaan lähes mahdotonta saada integroitumaan uuteen ympäristöön. Uusia maahanmuuttajia ei tule ottaa vastaan ennen kuin edelliset on saatu kotoutumaan.

Suomen Sisun pitää tärkeänä, että monikultturistinen ajattelu ja toimintatapa, jossa korostetaan maahanmuuttajien oman kulttuurin säilyttämistä uudessa kotimaassa, heitetään epäonnistuneena roskakoriin.

”Valmiina katupartiointiin”

Suomen Sisu on seurannut suurella mielenkiinnolla kansalaisten keskuudessa käytävää keskustelua viime aikojen katuväkivaltaisuuksista. Julkisuuteen viikko sitten tulleiden tietojen mukaan monikansallinen, pääasiassa toisen polven maahanmuuttajista koostuva nuorisojengi on harjoittanut jo pidempään pääkaupunkiseudulla kantaväestöön kohdistuvaa brutaalia väkivaltaa ja ryöstelyä.

Suomen Sisun puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen painottaa, että ongelmien kaunistelu viranomaisten ja median toimesta sekä yritys lakaista ongelmat maton alle ovat omiaan kasvattamaan maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuskehitykseen liittyvien ongelmien määrää ja siten myös lisäämään suomalaisten turvattomuuden tunnetta ja vihaa maahanmuuttajia kohtaan.

– Ongelmista on uskallettava puhua. Olen saanut kansalaisilta suuren määrän yhteydenottoja, joissa he ovat tuoneet esille huolensa kyseisen väkivaltailmiön rantautumisesta Suomeen. Nämä tapaukset ovat selvästi lisänneet turvattomuuden tunnetta suomalaisten keskuudessa. Monissa yhteydenotoissa on myös todettu, että mikäli viranomaiset eivät saa hoidettua ongelmia, niin kansalaiset aikovat itse ottaa ongelmat hoitaakseen. Ilman muuta tällaiset ilmiöt radikalisoivat kantaväestöä, Immonen toteaa tiedotteessa.

Järjestön varapuheenjohtaja Marko Palolan mukaan yhteydenottoja on tullut erityisen paljon pääkaupunkiseudun vanhemmilta. He ovat kertoneet, etteivät enää uskalla päästää lapsiaan ulos tai nuorisotiloihin. Heidän lapsensa ovat joutuneet enenevässä määrin uhkailujen kohteeksi myös kouluissa.

– Suomen Sisu on aiemmin historiassaan harjoittanut vapaaehtoista katupartiointia pääkaupunkiseudulla ympäristön turvallisuuden takaamiseksi ja konflikteilta on vältytty, kertoo varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen.

– Mikäli viranomaisilla ei ole halua tai resursseja huolehtia kansalaistensa turvallisuudesta, Suomen Sisu on järjestönä valmis käynnistämään katupartioinnin uudelleen alueilla, joissa ongelmia ilmenee. Partioinnin tarkoitus on luoda turvallisuuden tunnetta suomalaisten keskuuteen ja pitää huolta kanssaihmisitä, Immonen toteaa.

_________________________________________

Iltalehti: Perussuomalaisia netin katupartioryhmässä: "Joku oli liittänyt"

Iltalehti tavoitti neljä Facebookin katupartioryhmään kuuluvaa perussuomalaista poliitikkoa ja aktiivia.

- Kansalaisten on aika ottaa tässä hyysärivaltiossa itsensä, lastensa ja heikompien suojelu omiin käsiin. Katujengit saadaan kuriin riittävän isolla porukalla hyvinkin nopeasti. Suomalaisethan ovat kautta aikojen olleet intohimoista pesäpallokansaa;)

Näillä saatesanoilla esittelee itsensä suljettu Facebook-ryhmä "Katupartio Suomen turvaksi".

Maanantai-iltapäivällä väkivallalla vihjailevaan ryhmään kuului 386 jäsentä. Ryhmä on syntynyt viimeisen viikon aikana, sen jälkeen, kun medioissa on kerrottu helsinkiläisten nuorisoporukoiden väkivaltaisesta käyttäytymisestä.

Ryhmä, johon ovat saaneet kutsun muun muassa kokoomuspoliitikko Kai Pöntinen, kohuliikemies Peter Fryckman sekä kansanedustaja Osmo Kokko (ps), ei ole tiettävästi ainakaan toistaiseksi lähtenyt partioimaan kaduille.

"Joku oli liittänyt"

Iltalehti tavoitti neljä Facebook-ryhmään kuuluvaa perussuomalaista poliitikkoa tai aktiivia.

- Tämä oli yllätys. Enpä näyttäisi vihreää valoa tällaiselle toiminnalle, turvallisuuden takaaminen kuuluu poliisille, kansanedustaja Osmo Kokko kommentoi.

- Joku oli minut sinne (Facebook-ryhmään) liittänyt. Se ryhmä voi johtaa hyvään tai erityisen kehnoon lopputulokseen, riippuu siitä, millä asenteella poijaat lähtee sellaista rakentamaan, Vieremän kunnanvaltuutettu Jarmo Kyyrö (ps) arvioi.

Kyyrön mukaan perussuomalaisten ei pidä profiloitua siten, että ollaan "tsemppaamassa katupartiolaisia".

- Vaikka tarkoitusperät ovat jalot ja vilpittömät, todennäköisesti jotkut koijarit vetävät aivan toisenlaiset johtopäätökset.

"Voi lähteä käsistä"

Helsinkiläinen perussuomalaisaktiivi, ex-vartija Jukka Wallin liittyi katupartioryhmään "omin neuvoin".

- Tämä on yksi ääriesimerkki, mihin joudutaan, kun yhteiskunta murenee, Wallin näkee.

Wallin lisää, ettei hän hyväksy "pesäpallomailajuttuja".

- Se on rikollista toimintaa.

Hämeen Perussuomalaisten Nuorten sihteeri Niko Norisalo kertoo seuraavansa ryhmää mielenkiinnosta.

- Vaikuttaa siltä, että ryhmän piirissä on halua lähteä partioimaan. En ihmettele, että ihmiset aktivoituvat tuollaiseen, mutta vaarana on, että toiminta lähtee käsistä, Norisalo sanoo.