sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Ilta-Sanomat: Yle: Ensimmäinen tummaihoinen taksikuski aloitti työt Lieksassa – hakattiin ja uhattiin tappaa

Ilta-Sanomat: Yle: Ensimmäinen tummaihoinen taksikuski aloitti työt Lieksassa – hakattiin ja uhattiin tappaa 16.11.2014

Somalialaissyntyinen taksikuski joutui marraskuun alussa asiakkaan pahoinpitelyn uhriksi.
Asiasta kertoo Yle, jonka haastattelema Abdi on muuttanut Suomeen vuonna 2008.

Lieksalainen Abdi opiskelee ammattiopistossa ja alkoi syksyllä ajaa opintojensa ohessa taksia. Samalla hänestä tuli Lieksan ensimmäinen tummaihoinen taksikuski.

Musta taksikuski herätti ihmettelyä sekä taksipiireissä että asiakkaiden keskuudessa, Yle kertoo. Pieniä sanaharkkoja lukuun ottamatta työ sujui silti melko rauhallisesti parin kuukauden ajan.

Toissa viikonloppuna eteen osui kuitenkin todella ikävä asiakas.

Abdin mukaan kyytiin nousi lauantaiyönä ravintolasta kaksi miestä. Perillä toinen heistä lähti hakemaan sisältä käteistä.

– Hän nousi autosta, meni ovelle ja sanoi, että tule hakemaan rahat täältä. Sanoin, etten tule. Hän sanoi, että jos et tule, niin minä tapan sinut. Lopulta hän tuli ovelta, otti ratista kiinni ja hän yritti lyödä. Sitten hän otti minut autosta, hän löi minua jollain esineellä päähän, Abdi kertaa yön tapahtumia Ylelle.

Abdi sai päähänsä verta vuotavia haavoja. Hän kertoo, että pahoinpitelijä yritti lyömisen jälkeen vielä heittää hänet jokeen.

Poliisi tiedotti aiemmin tutkivansa tapausta pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena ja lievänä petoksena. Ylen mukaan poliisi epäilee teon motiivia rasistiseksi.

Nyt Abdi on päättänyt lopettaa yötaksin ajamisen ja harkitsee muuttoa Lieksasta.

– Minä menin töihin ja haluaisin maksaa veroja. Haluaisin maksaa itse sen, mitä elämässäni tarvitsen. Haluaisin, että elämä menee eteenpäin. Mutta Lieksassa minua pelottaa, Abdi sanoo Ylelle.