sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Etelä-Saimaa: Annamari Marttinen kirjoitti kirjan Konnunsuolta - fiktiivisen tarinan pohjana aidot kokemukset

Etelä-Saimaa: Annamari Marttinen kirjoitti kirjan Konnunsuolta - fiktiivisen tarinan pohjana aidot kokemukset 30.11.2014

Lappeenrantalaiskirjailijan Annamari Marttisen uusin teos Vapaa ilmestyy tammikuussa. Se kertoo Joutsenon vastaanottokeskukseen tulevasta irakilaismiehestä.

Marttinen työskentelee vastaanottokeskuksessa suomen kielen opettajana. Palo kirjoittaa elämästä keskuksessa syttyi heti ensimmäistä kertaa Konnunsuolle ajaessa.

- Onhan sen oltava aikamoinen extreme-kokemus tulla sellaiseen paikkaan, keskelle ei mitään, ja odottaa siellä tietämättä omasta kohtalostaan, Marttinen pohtii.

Marttinen haastatteli kirjaansa varten vastaanottokeskuksen asukkaita. Kaikki olivat hänen mukaansa iloisia, että saivat kertoa kokemuksistaan.

Vapaa-kirjassa keskiössä on tyystin eri kulttuurista tuleva mies. Miten suomalaisnainen voi kirjoittaa sellaisesta näkökulmasta?

- Sitä minulta on moni kysynyt, ja olihan se haaste. Mutta luotan siihen, että tunteet ja perussisin ovat jokaisella ihmisellä samanlaiset.

Lue lisää lehdestä tai digilehdestä: www.esaimaa.fi/digilehti