sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Aamulehti: Perussuomalaisten nuorisojohtaja kuuluu seksuaalivähemmistöön: sanoo silti ei homoliitolle

Aamulehti: Perussuomalaisten nuorisojohtaja kuuluu seksuaalivähemmistöön: sanoo silti ei homoliitolle 2.11.2014

Perussuomalaisten Nuorten tuore puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, 25, pysyy puolueensa linjalla ja tasa-arvoista avioliittolakia vastaan siitä huolimatta, että kuuluu itsekin seksuaalivähemmistöön. Tynkkynen kertoo avoimesti biseksuaalisuudestaan.

Oululainen Tynkkynen ei kannata tasa-arvoista avioliittolakia, koska sen muuttaminen vaikuttaisi myös muihin lakeihin. Tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollistaisi adoption samaa sukupuolta oleville aviopareille.

- Aika ei ole valmis tasa-arvoiselle avioliittolaille, hän sanoo.

- Avioliitto on hyvin vanha käsite. Haluammeko romuttaa sen? Tämä on tosi tiukka kysymys. En itse ole valmis vielä muuttamaan lakia.

Sen sijaan Tynkkynen olisi valmis helpottamaan puolison sukunimen ottamista rekisteröidyssä parisuhteessa. Nyt samaa sukupuolta olevat joutuvat anomaan yhteistä sukunimeä erikseen maistraatilta.

Tynkkynen lukeutuu perussuomalaisten maahanmuuttokriittiseen siipeen. Hänestä maahanmuuton ongelmista on puhuttava, vaikka leimattaisiin rasistiksi.

Tynkkysen mielestä Suomessa ongelmia hyssytellään sillä, että meillä ne eivät vielä ole samanlaisia kuin muualla. Se ei Tynkkysestä tarkoita, ettei ongelmia olisi vähintäänkin tulossa.

- Ruotsissa on karmaisevia esimerkkejä siitä, että on alueita, joille poliisi ja pelastusviranomaiset eivät uskalla mennä, koska tilanne on riistäytynyt käsistä.

Tynkkynen myös muistuttaa, että Suomestakin on lähtenyt taistelijoita radikaalin Isis-järjestön riveihin.

- Meidän täytyy ottaa nämä kysymykset vakavasti. Emme voi hyväksyä sitä, että ihmisille, jotka lähtevät tappamaan toisia myönnetään sosiaalitukia.

Tynkkynen haluaa kiinnittää huomiota myös ulkomaalaisten osuuteen raiskaustuomioissa.

EU:sta ja eurosta Suomi voisi hänen mielestään erota, sillä kumpikaan ei Tynkkysestä ole hyödyttänyt Suomea.

Big Brother -ohjelman faneille Tynkkynen on tuttu. Hän oli BB-talossa kaudella 2011.

Tynkkynen valittiin Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajaksi lauantaina Turussa. Hän aloittaa tehtävässä ensi vuoden alusta.