perjantai 8. syyskuuta 2017

Uusi Suomi: ”Aikuiset turvapaikanhakijat eristettävä koululaisista” – Kansanedustaja järkyttyi Turun puukottajan peruskoulutaustasta

Uusi Suomi: ”Aikuiset turvapaikanhakijat eristettävä koululaisista” – Kansanedustaja järkyttyi Turun puukottajan peruskoulutaustasta 8.9.2017

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt kirjallisen kysymyksen aikuisten turvapaikanhakijoiden opetuksesta peruskouluissa. Taustalla on mediatieto siitä, että puukottaja opiskeli peruskoulussa.

Iltalehti kertoi pari viikkoa sitten, että marokkolaismies kävi perusopetukseen valmistavaa opeusta turkulaisen peruskoulun tiloissa.

Tavio paheksuu, että vuonna 1994 syntynyt marokkolaismies laitettiin perusopetukseen valmistavaan opetukseen turkulaiseen peruskouluun. Tavion mielestä valtion pitää varmistaa, että taustoiltaan tuntemattomat ja Suomessa opetukseen osallistuvat aikuiset eivät käy kouluaan samoissa tiloissa oppivelvollisuusikäisten kanssa.

Tavion mielestä aikuisten turvapaikanhakijoiden ja muiden taustoiltaan tuntemattomien aikuisten koulutus pitää koululaisten turvallisuuden vuoksi järjestää ehdottomasti muissa tiloissa kuin peruskouluissa.

– On järkyttävää, että henkilöllisyytensä valehdellut ulkomaalainen aikuinen mies on päästetty samaan koulurakennukseen lasten kanssa, Tavio sanoo tiedotteessa.

Tavio kysyy kirjallisessa kymyksessään, ”mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että taustoiltaan tuntemattomat, Suomessa opetukseen osallistuvat aikuiset eivät opiskele, ruokaile tai vietä välitunteja samassa tilassa suomalaisten koululaisten kanssa”.