keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Yle: "Isänmaallinen enemmistö" kerää salaisessa ryhmässä allekirjoituksia rasismia vastaan

Yle: "Isänmaallinen enemmistö" kerää salaisessa ryhmässä allekirjoituksia rasismia vastaan 7.10.2015

Facebookissa toimivan ryhmän rasisminvastainen vetoomus on kerännyt paljon allekirjoittajia muun muassa taiteilijoilta. Allekirjoittajat toivovat maan poliittisen johdon reagoivan päättäväisemmin väkivallan aiheuttamaan uhkaan.

Facebookissa toimiva salainen Isänmaallinen enemmistö -ryhmä kerää allekirjoituksia rasismin vastaiseen vetoomukseen. Tavoitteena on, että vetoomusteksti allekirjoituksineen julkaistaan vähintään yhdessä valtakunnallisessa lehdessä.

Vetoomustekstissä allekirjoittaneet ilmaisevat olevansa syvästi huolissaan tavasta, jolla maamme poliittinen johto suhtautuu ja on suhtautumatta kiristyvään pakolaistilanteeseen ja sitä ympäröivään ilmapiiriin.

Uskomme elävämme vastuunsa kantavassa länsidemokratiassa. Uskomme, että länsimaiden kesken on 70 vuoden ajan vallinnut selvä yhteisymmärrys siitä, että fasismi ja natsiaate on haudattu, eivätkä ne saa enää koskaan nostaa päätään. Että on itsestäänselvyys, että ihmisten jakamattomia ja tasavertaisia ihmisoikeuksia kunnioitetaan. Että hyvinvoiva sivistysvaltio auttaa sotaa, hävitystä ja sortoa pakenevia ihmisiä uhriutumatta itse.

Alkuperäinen tavoite tuhannesta allekirjoituksesta on ylittynyt jo kaksinkertaisesti. Parin tuhannen allekirjoittajan joukossa on huomattavan paljon esimerkiksi taiteilijoita.

Ryhmä toimii Facebookissa niin sanottuna salaisena ryhmänä eli sitä ei löydä sivuston hakutoiminnolla. Sen sijaan jokainen ryhmäläinen voi liittää siihen vapaasti kavereitaan. Ryhmässä oli tiistaina iltapäivällä yli 10 000 jäsentä, joista siis viidennes on allekirjoittanut vetoomuksen.

Vetoomuksessa painotetaan ääriliikkeiden uhkaavan kaikkien ihmisten turvallisuutta.

Oikeusvaltiossa kansalaiset odottavat hallituksen reagoivan välittömästi tuhopolton kaltaisiin väkivaltaisiin tekoihin selkeästi ja päättäväisesti. Meillä on osaaminen ja valmiudet toimia.

Toiminnan sijasta meitä pyydetään ymmärtämään oikeutettuina huolenilmauksina vihaa ja väkivaltaisia tekoja. Tekoja, jotka kotikutoisuudessaankin loukkaavat inhimillisyyttä tavalla, joka repii yhteiskuntamme rauhaa. Huolia on ymmärrettävä ja niitä on pyrittävä vähentämään. Väkivallan hyväksyminen ei huolia kuitenkaan ratkaise, eikä se kuulu sivistysvaltioon.

Ryhmän aktiivit eivät halua kommentoida asiaa ennen vetoomuksen julkaistamista.