maanantai 15. kesäkuuta 2015

Iltalehti: Soini vastaa Väyryselle: Väärä osoite

Iltalehti: Soini vastaa Väyryselle: Väärä osoite 15.6.2015
Iltalehti: Väyrynen kirjoitti avoimen kirjeen Soinille: "Homma on menossa perse edellä puuhun" 14.6.2015

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastaa blogissaan keskustakonkari Paavo Väyrysen avoimeen kirjeeseen.

Väyrynen kritisoi sunnuntaisessa kirjeessään sitä, että Suomi vaikuttaisi olevan hyväksymässä komission ehdottaman turvapaikanhakijoiden pakkokiintiöinnin. Väyrysen mukaan pakkokiintiö vain pahentaisi maahanmuutto-ongelmaa, eikä sitä pitäisi missään nimessä hyväksyä.

- Sinun kieltäsi käyttäen voisi sanoa, että homma on menossa "perse edellä puuhun", Väyrynen puhutteli ulkoministeri Soinia kirjeessään.

Soini vastasi Väyryselle samana päivänä omassa blogissaan. Ulkoministeri oli kuitenkin sitä mieltä, että kirje ei ollut kohdistettu täysin oikealle henkilölle.

- Paavo Väyrynen lähetti minulle tästä tematiikasta avoimen kirjeen. Kirjeen vielä parempi osoite olisi ollut sisäministeri Petteri Orpo ja Väyrysen oma puolue Suomen Keskusta, Soini näpäytti.

Perussuomalaiset kuitenkin epäilevät, etteivät sisäministerit pääse asiasta ratkaisuun ja asia siirtyy huippukokouksen päätettäväksi.

Itse asiasta Soini kommentoi olevansa samaa mieltä Väyrysen kanssa.

- Jokainen valtio vastaa oman alueensa turvapaikanhakijoista. Päätösvallan tulee olla kansallisissa käsissä. Maahanmuuttopolitiikan päätösvaltaa ei pidä siirtää komissiolle, Soini toteaa.

Väyrynen: "Et vastannut tärkeimpään viestiin"

Kirjeenvaihto jatkui vielä maanantaina, kun Väyrynen päivitti blogiaan uudelleen otsikolla "Vastaus Timo Soinille".

-Timo hyvä, ethän sinä vastannut lainkaan kirjeeni tärkeimpään viestiin. On hyvä, että ilmoitat olevasi kanssani samaa mieltä siitä, että komission esitys turvapaikanhakijoiden pakkokiintiöinnistä tulee hylätä. Jotta se voitaisiin torjua, sille tulee kuitenkin olla parempi vaihtoehto, Väyrynen totesi.

Väyrynen kertoi esittäneensä alkuperäisessä kirjessään vaihtoehdon, johon Soinin kannattaisi tutustua ja jota hänen kannattaisi ryhtyä ajamaan ulko- ja Eurooppa-ministerinä.

-Lue uudelleen kirjeeni ja tartu toimeen! Väyrynen kehottaa.

__________________________________


Iltalehti: Väyrynen kirjoitti avoimen kirjeen Soinille: "Homma on menossa perse edellä puuhun" 14.6.2015

Paavo Väyrynen kirjoitti Timo Soinille puhuttelevan kirjeen, jossa hän ottaa kantaa Suomen pakolaiskiintiöön ja maahanmuutto-ongelmaan.

Avoimessa kirjeessään Väyrynen kritisoi sitä, että Suomi näyttäisi oleva taipumassa hyväksymään komission ehdottaman turvapaikanhakijoiden pakkokiintiöinnin. Suomen kiintiö 750 on suhteellisesti yksi suurimmista Euroopassa ja koko maailmassa, joten olisi Väyrysen mielestä kohtuutonta, jos Suomi joutuisi lisäksi ottamaan vastaan pakkokiintiönä tulleita turvapaikanhakijoita muista EU-maista.

- Sinun kieltäsi käyttäen voisi sanoa, että homma on menossa "perse edellä puuhun", puhuttelee Väyrynen Soinia kirjeessään.

Väyrysen mukaan pakkokiintiöinti ei ratkaisisi maahanmuutto-ongelmaa, vaan saattaisi pahentaa sitä. Komission ehdotusta pakkokiintiöinnistä ei saisi missään tapauksessa hyväksyä, kirjoittaa Väyrynen.

Hän ehdottaa maahanmuutto-ongelman ratkaisuksi Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön eli UNHCR:n kiintiöjärjestelmää. Tällöin UNHCR vastaisi leireistä sekä valikoisi turvapaikkaan oikeutetut, ja EU maksaisi pääosan leirien kustannuksista.

- Kun Eurooppaan pääsisivät vain turvapaikkaan oikeutetut pakolaiset, muille tänne pyrkiville voitaisiin myöntää jäsenmaiden harkinnan mukaan "vihreitä kortteja", työntekoon oikeuttavia viisumeja, Väyrynen visioi.

Väyrysellä tuntuu kirjeen perustella olevan hyvin selkeä visio Suomen maahanmuuttopolitiikasta, ja hän patistelee Soinia toimimaan ripeästi.

- Sinulla on ulko- ja Eurooppa-ministerinä velvollisuus ja laaja valtakirja hoitaa Välimeren alueen maahanmuutto-ongelmaa kokonaisvaltaisesti. Tartu asiaan!