lauantai 21. heinäkuuta 2012

Ilta-Sanomat: Raju futistappelu Rovaniemellä: Pelaaja löi vastustajaa veitsellä

Ilta-Sanomat: Raju futistappelu Rovaniemellä: Pelaaja löi vastustajaa veitsellä 21.7.2012

Rovaniemellä pelattiin perjantai-iltana varsin kiihkeätunnelmaista jalkapalloa, jota jouduttiin rauhoittamaan usean poliisipartion voimin.

Ounashallissa oli kello 21 jälkeen illalla käynnissä rovaniemeläisen harrastelijajoukkueen harjoitukset, jonka yhteydessä pelattiin pelinomainen harjoitus.

Pelin yhteydessä ulkomaalaistaustaisten pelaajien tunteet kuumenivat siinä määrin, että useat pelaajat alkoivat lyödä toisiaan nyrkein.

Tilanne kärjistyi siihen pisteeseen, että yksi nyrkiniskun saanut pelaaja haki itselleen teräaseen ja löi sillä toista osapuolta ylävartaloon.

Käteen kohdistunut veitsenisku ei onneksi aiheuttanut uhrille vakavaa vammaa, mutta hänet jouduttiin toimittamaan ambulanssilla sairaalaan.

Rikosylikonstaapeli Teemu Vilmi Lapin poliisilaitokselta ei osannut vielä lauantaiaamuna kertoa, joko uhri oli päässyt sairaalasta.

- En tiedä, joko hän on päässyt jo kotiin. Epäilisin, että on päässyt pois, mutta en ole varma. Mitään hengenvaarallista vammaa ei siis tullut, vaan sellainen, josta selviää tikeillä.

Vilmi kertoo paikalla olleiden pelaajien olleen 20–30-vuotiaita.

- Kaikki tässä tapahtumassa osallisina olleet olivat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Epäillyt ovat reilu parikymppisiä.

Vilmi kertoo pelaajien olleen vain harrastelijoita, joten he eivät ilmeisesti kuuluneet mihinkään seuraan.

- Ounashallissa on tällaisia harrastelijoiden vakiovuoroja. Tämä on siis ollut tietääkseni vain harrastelijaporukka, eikä mikään kovin virallinen joukkue. He ovat ilmeisesti varanneet oman vuoron ja menneet sinne pelailemaan ja harjoittelemaan keskenään. Mikään virallinen seura tämä ei varmaan ole.

Vilmin mukaan miehet koostuivat eri kansallisuuksien edustajista. Paikan päällä hän uskoo olleen noin parikymmentä henkeä.

- Itse ilmoitukseen meillä on laitettu osalliseksi lähestulkoon 15 henkeä. Näistä suurin osa on todistajia. Väkivaltatekoon osallistuneita on viitisen kappaletta. Heidän osuuttaan tutkitaan tarkemmin, muut ovat todistajan asemassa.

Poliisin esitutkinnat ovat vielä niin aluillaan, ettei ole tietoa esimerkiksi siitä, miksi yhdellä miehistä oli teräase mukanaan.

- Meillä on vielä ensimmäinen kuulustelu meneillään tulkin välityksellä, eli meille on vielä hyvin epäselvää, mistä nämä erimielisyydet ovat alkaneet ja miksi teräase on ollut mukana, kertoo Vilmi lauantaiaamuna.

- Emme tiedä, mistä kaikki on saanut alkunsa. Teräase oli tuskin missään sukanvarressa, vaan jostain se oli haettu.

Usean henkilön epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn ja teräasetta käyttäneen henkilön epäillään syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn.

- Yksi henkilö on kiinniotettuna törkeään pahoinpitelyyn epäiltynä. Muilta pahoinpitelyepäillyiltä on otettu yhteystiedot ja heihin palataan ensi viikon aikana.

Vilmi uskoo yksityiskohtien tarkentuvan kuulusteluiden myötä.