lauantai 21. heinäkuuta 2012

Aamulehti: Turvapaikanhakijat muuttavat, jotta vuokrataloyhtiö pelastuu

Aamulehti: Turvapaikanhakijat muuttavat, jotta vuokrataloyhtiö pelastuu 21.7.2012

Mostagh Arabin silmät ovat ahdistuneet. Häntä ei mietitytä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen muutto Ruovedeltä naapuriin Mänttään, vaan pelko että perheelle tulee kolmas kielteinen päätös ja maastakarkotus Afganistaniin.

Kuitenkin Arabin ja vaimo Saifa Rahimin perhe muuttaa ensimmäisten joukossa Mänttään elokuussa.

–On sama missä asumme, kunhan saamme myönteisen päätöksen, isä sanoo.

Spr:n Hämeen piirin ylläpitämä vastaanottokeskus muuttaa elokuusta alkaen Ruovedeltä Mänttään Pitkä-Louhelan kerrostaloon. Keskus vuokraa Koskelantalot Oy:ltä 30 asuntoa noin 200 000 euron vuosivuokralla.

Mänttä-Vilppulassa on syntynyt soppa keskuksen siirtymisestä. Esisopimuksen Suomen Punaisen Ristin kanssa teki Koskelantalojen toimitusjohtaja 29. kesäkuuta. Asiaa on vaadittu poliittisen päätöksentekoon, mutta hallitus kokoontuu vasta elokuussa.

Erityisopettaja Susanna Linder on jättänyt kaupunginhallitukseen oikaisuvaatimuksen keskuksen tulosta ja vaatii päätöksen perumista. Hän kanteli oikeusasiamiehelle, jotta prosessin laillisuus selvitetään. Myös Opettajien ammattijärjestön Mänttä-Vilppulan osasto vaatii päätöksen purkua.

– Päätös osoittaa demokratiavajetta. Toivon että kaupunginhallitus ottaa aikalisän. Kaupungin asukkaat eivät ole vastuussa vastaanottokeskuksista tai Spr:n taloudesta, hän sanoo.

Lue lisää aiheesta lauantain Aamulehdestä