perjantai 20. heinäkuuta 2012

Iltalehti: Abiturientin elämä päättyi väkivaltaisesti kellariin

Iltalehti: Abiturientin elämä päättyi väkivaltaisesti kellariin 20.7.2012

Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan tapahtumat olisivat johtuneet uskonnollisesta riidasta.

18-vuotias espoolainen abiturientti oli viime helmikuussa juhlimassa penkinpainajaisia Helsingin keskustassa. Abiturientti palasi ystäviensä kanssa Espooseen, mutta ei jatkanut matkaa kotiin, vaan sanoi menevänsä tutun luokse yöksi.

Ilmeisesti yösijan saanti ei kuitenkaan onnistunut, joten abiturientti päätyi pyytämään yösijaa itselleen tuntemattomalta 17-vuotiaalta espoolaiselta.

Parivaljakko meni yhdessä 17-vuotiaan Leppävaarassa sijaitsevaan kotiin. 17-vuotias asui perheensä kanssa samassa talossa, mutta erillisessä kellarihuoneistossa.

Kellarissa nuorukaisille tuli ilmeisesti riitaa uskonnosta. Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan 17-vuotias löi uhria päähän useita kertoja käsipainotangolla.

17-vuotiaan isä saapui kellariin kuullessaan erikoisia ääniä, ja järkyttävä tilanne paljastui hänelle. Mies soitti hätänumeroon ja yritti elvyttää abiturienttia - tuloksetta. Uhri menehtyi paikan päällä saamiinsa vammoihin.

17-vuotias on sanonut poliisikuulusteluissa, että hänen ei ollut tarkoitus tappaa abiturienttia. Syytetty oli tekohetkellä alkoholinvaikutuksen alaisena. Uhrin verestä ei löytynyt alkoholia eikä lääke- tai huumausaineita.

Syyttäjä vaatii abiturientin surmanneelle nuorukaiselle tuomiota nuorena henkilönä tehdystä taposta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: Esitutkintapöytäkirja