tiistai 17. heinäkuuta 2012

Etelä-Suomen Sanomat: Hirvisaari tuestaan äärikommentille: Siinä oli spekulatiivinen vire

Etelä-Suomen Sanomat: Hirvisaari tuestaan äärikommentille: Siinä oli spekulatiivinen vire 17.7.2012

Kansanedustaja James Hirvisaari (ps) aiheutti tiistaina hämmennystä, kun hän osoitti Facebookissa tukensa Hommaforumilla esitetylle äärioikeistolaiselle kommentille. Hirvisaaren mukaan internetissä voidaan saada aikaan keskustelua, mutta se vaatii nettilukutaitoa.

Asikkalalainen kansanedustaja oli linkittänyt sivulleen osan keskustelua, jossa arvostellaan EU-komissaarin tavoitetta lisätä maahanmuuttoa Eurooppaan. Kommentissa todetaan muun muassa, että monikulturismi edustaa jopa pahuutta. Kirjoittajan mukaan "monikulturismi on suunnitelmallinen eurooppalaisten kansojen murha" ja "tämä on sotaa ja me olemme sodassa".

Hirvisaari täsmentää ESS.fi:lle, että hänen mielestään tekstissä oli spekulatiivinen vire. Myöhemmin hän lisäsi kommentin myös Facebook-sivulleen. Kansanedustaja kiistää uskovansa salaliittoteorioihin, joita jotkut näkevät monikulturismin taustalla.

- Hämmästelen vain asioiden kulkua, Hirvisaari sanoo ja lisää, että viitatussa tekstissä käytetään hänen mielestään kielikuvia.

Viesti median mukaan

Hirvisaari tunnetaan itsekin kirjoituksista, jotka ovat herättäneet ristiriitoja ja poikineet myös sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän kertoo valitsevansa viestin median mukaan.

- Nettiin kuuluu räväkkyys, kärjistäminen ja provosointi. Printtilehteen kirjoitan paljon asiallisemmin, Hirvisaari sanoo. Hän kuitenkin lisää, että internetissäkin sopii olla asiallinen.

Hirvisaari katsoo, että hänen käyttämänsä tyylilaji tukee keskustelun syntymistä sosiaalisessa mediassa. Valtamedia sen sijaan tukahduttaa keskustelun.

- En ole mikään toripuhuja, vaan sosiaalisen median käyttäjä. Jos kirjoittaisin netissä harmaasti, kukaan ei lukisi kirjoituksiani.

Maanantaisenkin Facebook-viestin alle on ilmestynyt lukuisia kommentteja.