sunnuntai 27. syyskuuta 2009

HS: Kokoomus ja Rkp empivät maahanmuuttajien sirottelua eri asuinalueille

Helsingin Sanomat: Kokoomus ja Rkp empivät maahanmuuttajien sirottelua eri asuinalueille

Valtaosa Helsingin valtuustoryhmistä on sitä mieltä, että maahanmuuttajat on sijoitettava tasaisesti joka puolelle kaupunkia. HS:n kyselyn mukaan useimpien ryhmien puheenjohtajat haluaisivat estää maahanmuuttajien keskittymisen tiettyihin kaupunginosiin.

Vain kokoomuksen ja Rkp:n ryhmien puheenjohtajat suhtautuvat keskittymistä estäviin toimenpiteisiin varauksellisesti.



"Vierastan ajatusta, että kaupunki alkaisi valikoida asukkaita ihonvärin tai etnisen taustan mukaan. Joskus maahanmuuttajat samoilta seuduilta haluavat asua samoissa kaupunginosissa", sanoo suurimman valtuustoryhmän, kokoomuksen ryhmän puheenjohtaja Laura Räty.

Rkp:n ryhmän puheenjohtaja Nils Torvalds puolestaan vetoaa tutkimuksiin, joiden mukaan maahanmuuttajat tarvitsevat tiivistä yhteisöä.

"Maahanmuuttajat tarvitsevat sitä turvallisuutta, mitä tiiviit ulkomaalaisvähemmistöt luovat. Samaan aikaan ghetot ovat sosiaalisesti vaarallisia. Pitäisi olla seuraavan vaiheen strategia: houkutella maahanmuuttajia asuntosäästämiseen", Torvalds sanoo.

Vihreiden ryhmäpuheenjohtaja Mari Puoskari ja demariryhmän varapuheenjohtaja Osku Pajamäki vetoavat toisiin tutkimuksiin. Heidän mukaansa maahanmuuttajat eivät halua asua maahanmuuttajalähiöissä.

"Maahanmuuttajien on hyvä sijoittua tasaisesti. Tämä on tutkimuksen mukaan myös heidän toiveensa. Vastaanottokeskusten ja sosiaalisen asuntotuotannon sijoittaminen eri kaupunginosiin tukee tavoitetta", Puoskari sanoo.

"On korostettava vuokra-asuntojen sijoittamista tasaisesti eri puolille Helsinkiä", Pajamäki sanoo.

Vasemmistoliiton ryhmän puheenjohtaja Pekka Saarnio on Puoskarin ja Pajamäen linjalla.

"Nykyinen asuntojen jakopolitiikka, jossa vältetään eräissä ulkomaisissa suurkaupungeissa tapahtuneet maahanmuuttajien keskittymät, on oikea."