torstai 25. elokuuta 2011

Pauli Vahtera: Rasismi ja neljä polkupyörää

Pauli Vahtera: Rasismi ja neljä polkupyörää 25.8.2011

Afrikkalaisessa elämänmuodossa on paljon sellaista, jota suomalainen ympäristöaatteen valaisema kannattaisi omassa elämässään. Matkat tehdään kävellen. Turhaa kulutusta ei ole, aito afrikkalainen ei edes tiedä mitä kuluttaminen on. Ei ole telkkaria, ei kännyköitä, ei autoja, ei lastenvaunuja, lapsilla ei ole polkupyöriä. Afrikkalaiset lapset eivät ole ylipainoisia. Afrikkalaiset eivät käytä suuria pinta-aloja viljelymaata liharuoan saamiseksi. He pitävät huolta vanhuksistaan itse sukunsa ja naapuriensa avustamina.

Tuntuuko tutulta. 1950-luvun Suomessa pitkätkin matkat tehtiin kävellen. Lapset saivat polkupyörän omilla rahoillaan, jos ahkeroivat koko kesän maataloustöissä. Suomessakaan ei ollut turhaa kulutusta, ei telkkareita, ei edes lankapuhelimia ja perheestä pidettiin huolta. Ylipainoisia ei raitilla näkynyt. 1950- ja 60-lukujen köyhyydessä oltiin onnellisia kun ei tiedetty paremmasta. Samalla tavalla afrikkalaiset ovat onnellisia, jos he eivät ole nähneet valkoista kehitysaputyöntekijää rahamasseineen näyttämässä kuluttamisen mallia.

Eduskuntavaalien jälkeisen ajan media on hehkuttanut suomalaisten rasismia. Politiikot ja media vaativat nollatoleranssia: yhtään pahaa sanaa ei maahanmuuttopolitiikasta saa sanoa, yhtään epäilevää katsetta ei saa maahanmuuttajaan kohdistaa. Jos eliitti pääsisi kansalaisten päiden sisälle, he kieltäisivät myös sopimattomat ajatukset rangaistuksen uhalla.

Syynä kuviteltuun rasismiin on suomalaisen miehen junttius, tyhmyys, sivistymättömyys, tuulipukupukeutuminen, impivaaralaisuus, kansainvälisten kontaktien puute ja yksinkertaisesti pahansuopaisuus.

Rasismi on laajennettu käsittämään kaiken. Näin on ollut pakko tehdä, koska oikean rasismin piiriin ei mahtuisi riittävästi pahaa. Meillä on hyvien ihmisten oma rasismi muutamien kännipäissään suutaan soittavien suomalaisten puheitten lisäksi. Nettirasismista on tehty kaiken pahuuden alku, vaikka huoltoaseman vessan seinätöherryksillä on enemmän lukijoita kuin useimmilla nettikirjoituksilla. Oikeaa rasismia on ihmisten aliarvioiminen. Maahanmuuttaja on eliitin mielestä niin surkea olento, ettei hän pärjäisi ilman suuria kotouttamistoimia, ei ilman elinikäistä oikeutta elää sosiaaliturvan varassa eikä ilman uutta polkupyörää.

[...]