keskiviikko 17. elokuuta 2011

YLE: Tino Singh toivoo poliitikkojen irtisanoutuvan vihapuheesta

YLE: Tino Singh toivoo poliitikkojen irtisanoutuvan vihapuheesta 17.8.2011

Kansainvälisyys on Suomen kilpailukyvyn ja taloudellisen pärjäämisen edellytys, sanoo yrittäjä, yhteiskunnallisen vaikuttamisen monitoimimies Tino Singh.

- Meillä ei ole öljyä eikä erityisiä rikkauksia, mikä tarkoittaa, että meidän täytyy olla hyviä toimimaan muiden kansakuntien ja muiden ihmisten kanssa.

Hän myös muistuttaa tulevasta työvoimapulasta esimerkiksi hoiva-alalla. Pula on paikattava ulkomailta tulevilla työntekijöillä.

Tino Singh on huolissaan koventuneista maahanmuuttajalausunnoista ja vihapuheesta.

- Missään tapauksessa niiden edessä ei saa vaieta, vaan meidän on murrettava hiljaisuus ja puolustettava kanssaihmisiä. Olen tyrmistynyt, että esimerkiksi niin harvat poliitikot ovat selvästi sanoutuneet irti vihapuheesta ja rasismista.

Singh on Kansainvälinen Suomeni -yhdistyksen puheenjohtaja ja pitää yllä Minun Suomeni on kansainvälinen -kampanjaa Facebookissa. Yhdistys järjesti Norjan joukkosurman jälkeen mielenosoituksen Helsingissä hiljaisuutta vastaan.

Singh on itse intialaistaustainen. Hän saapui Suomeen vanhempiensa mukana 5-vuotiaana, ja muistaa yhä, kuinka harvoin kukaan nousi puolustamaan häntä, kun kiusaajat osuivat kohdalle.


Taustapeili tiistaina 16.8.2011 klo 17.30-18.00 YLE Radio Suomessa. Lähetyksen jälkeen haastattelu kuunneltavissa YLE Areenassa.