tiistai 29. maaliskuuta 2016

Aamulehti: Lea Mäkipään eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki jatkaa islaminvastaista kirjoitteluaan

Aamulehti: Lea Mäkipään eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki jatkaa islaminvastaista kirjoitteluaan 29.3.2016

Perussuomalainen poliitikko ja eduskunta-avustaja Terhi Kiemunki jatkoi pääsiäisenä kärjistettyä nettikirjoitteluaan islaminuskosta.

Kiemunki julkaisi sunnuntaina Uuden Suomen blogissaan kirjoituksen, jonka lehti pian poisti. Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko perusteli ratkaisua tiistaina Lännen Medialle sillä, että Kiemungin kirjoitus rikkoi lehden keskusteluohjeita. Ohjeissa kielletään muun muassa valheellisen tiedon levittäminen sekä uskontoon tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyvät asiattomat viestit.

Kun teksti poistettiin Uuden Suomen sivuilta, Kiemunki jatkoi sen levittämistä ulkomailta toimivan tunnetun valhe- ja vihajulkaisun kautta.

Uudessa muslimeita kohtaan ennakkoluuloja lietsovassa kirjoituksessaan Kiemunki kutsuu islamia alistavaksi ja väkivaltaiseksi uskonnoksi väittäen, että se on islamin koko kuva.

Suomesta Kiemunki maalaa kuvan maana, jossa terroristit, raiskaajat ja muut rikolliset lasketaan käräjäoikeuksista vapaalle jalalle ja kirkko ottaa suojiinsa kaikki laittomasti maassa olevat.

Kiemunki päättää tekstinsä kuvaukseen, jossa pelottelee kansanmurhalla, jota jotkut hänen mielestään maahan toivovat: ”Kun Suomeen on tunkeuduttu ja kansa alistettu – kun vääräuskoiset on tapettu – naiset ja lapset raiskattu, moskeijat on pystytetty ja demokratia kukistettu, kysyn teiltä jotka tämän halusitte, samoilla sanoilla joilla minulta on tivattu: ”Hävettääkö? Pyydättekö anteeksi?” Olen pahoillani, silloin se on myöhäistä.”

Kiemungin nettikirjoittelu herätti voimakasta keskustelua viimeksi reilu viikko sitten, kun hän palmusunnuntaina ihmetteli muslimityttöjen kiertämistä virpomassa. Kiemungin Facebook-seinällä lapsille muun muassa ehdotettiin virpomispalkaksi kondomeja ja sianlihaa, jonka syömistä muslimit välttelevät uskonnollisista syistä.

Ylen mukaan Kiemungin esimies kansanedustaja Lea Mäkipää (ps.) ilmoitti virpomiskommenteista nousseen äläkän jälkeen vaativansa Kiemungilta kirjallisen lupauksen, ettei tämä sorru jatkossa vastaavaan. Aamulehdelle Mäkipää kertoi harkitsevansa parin viikon ajan erottaako avustajansa.

Kiemunki ei kuitenkaan jättänyt lapsia rauhaan uudessakaan kirjoituksessaan, vaan otti esiin hiljattain Ylen Aamu-TV:ssä rasismikokemuksistaan kertoneen 11-vuotiaan tummaihoisen Valtteri-pojan. Hän ei presidentti Sauli Niinistön tavoin kiitellyt Valtterin rohkeutta, vaan kyseenalaisti tämän kokemukset kirjoittaen, miten ”…lööppeihin tuodaan lasten maahantuonnilla rahastava SDP:n markkinointiammattilaisen tummaihoinen poika, jonka esitettyä kohtelua riennetään valtionpäämistä myöden paheksumaan.”

Koska Kiemungin uusi kirjoitus on islaminvastaisempi kuin hänen kritisoidut virpomiskommenttinsa, Lännen Media kysyi Mäkipäältä, voiko Kiemunki yhä jatkaa hänen avustajanaan.

– Tämä asia on otettu käsittelyyn, enkä puhu keskeneräisestä asiasta mitään. Asiat menevät laillista tietä eteenpäin, Mäkipää vastasi.

Mäkipää aikoo kertoa julkisuuteen lähiaikoina tarkemmin asian käsittelystä.

Esimerkiksi ministerien poliittiset erityisavustajat ja valtiosihteerit voidaan erottaa, jos nämä menettävät esimiehensä luottamuksen, mutta kansanedustajien avustajien kohdalla asia on monimutkaisempi. Heitä koskee työsopimuslaki, jolloin työsuhteen irtisanomiseen on oltava työsopimuslaissa määritellyt perusteet.

Terhi Kiemunki ei halunnut kommentoida kirjoituksiaan tai työnsä ja luottamustoimiensa jatkoa Lännen Medialle millään tavoin.

Kiemunki on avustajantyönsä lisäksi perussuomalaisten Pirkanmaan piirin ensimmäinen varapuheenjohtaja ja Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja. Hän on osallistunut myös nykyistä hallitusta vastustavan muukalaiskammoisen Rajat kiinni –liikkeen toimintaan.