maanantai 7. maaliskuuta 2016

Yle: Länsirajalla myös hiljaista – ei turvapaikanhakijoita viime viikolla

Yle: Länsirajalla myös hiljaista – ei turvapaikanhakijoita viime viikolla 7.3.2016

Tornioon ei saapunut lainkaan turvapaikanhakijoita länsirajan yli Ruotsista viime viikolla, kerrotaan Lapin poliisilaitokselta. Edellisen kerran Tornioon tuli turvapaikanhakija helmikuun lopulla.

Poliisin mukaan edellisen kerran Tornion järjestelykeskukseen saapui yksi turvapaikanhakija 28. helmikuuta. Helmikuussa heitä saapui Tornioon yhteensä 21.

Tilanne on muuttunut dramaattisesti viime syksystä, jolloin länsirajan yli tuli enimmillään satoja turvapaikanhakijoita päivässä. Länsirajan hiljentymisestä huolimatta syyskuussa perustettu Tornion järjestelykeskus jatkaa toimintaansa kesäkuun puolelle saakka. Syynä on se, että turvapaikanhakijoita on saapunut länsirajan sijaan itärajan yli.

Venäjältä tulleet turvapaikanhakijat on kuljetettu itärajalta Tornioon, jossa heidät on rekisteröity. Rekisteröimisen jälkeen turvapaikanhakijat on viety vastaanottokeskuksiin eri puolille maata.

Liikenne Venäjältä Lappiin on myös tyrehtynyt olemattomiin edellisviikoista. Edellisen kerran itärajan yli Lappiin saapui turvapaikanhakijoita 29. helmikuuta, jolloin heitä tuli seitsemän.