torstai 24. maaliskuuta 2016

Iltalehti: Tuomas Enbuske blogissaan: Jussi Halla-aho ja Maryan Abdulkarim ovat yksi ja sama henkilö

Iltalehti: Tuomas Enbuske blogissaan: Jussi Halla-aho ja Maryan Abdulkarim ovat yksi ja sama henkilö 24.3.2016

Persujen kommenteissa Brysselin terrori-iskuissa masensi niiden täydellinen empatian puute, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Tuomas Enbuske.

"Jahas. Täällä Bryssellissä juhlitaankin rasisminvastaista viikkoa."
- Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho.

"Rasismin vastaisen päivän after partyt."
- Kansanedustaja Juho Eerola.

"Sitten kun Helsingissä pamahtaa, toivon kaikkien suvakkihuorien olevan paikalla".
- Entinen kansanedustaja James Hirvisaari.

Ei minua nykyisten ja ex-persujen maahanmuuttovastaisuus riso. Olen siitä toki eri mieltä, ja laulan heidät argumentteineni suohon, vaikka kolmen promillen jurrissa. Sitä kutsutaan dialektiikaksi ja demokratiaksi.

Sen sijaan persujen kommenteissa masensi niiden täydellinen empatian puute. Brysselin iskuista oli kulunut vain muutama tunti, mutta nämä valopäät ilkkuivat kuin heidän aivojensa empatiakeskuksen läpi olisi tungettu sukkapuikko. Julmaa, kylmää, ilkeää.

Persut olivat terrorismipelossaan epä-älyllisiä. Samalla kun muslimien maahanmuutto Eurooppaan on lisääntynyt, terrorismi on vähentynyt. 70- ja 80-luvulla Eurooppaa terrorisoivat Irlannin katolilaiset, Espanjan baskit sekä saksalaiset ja italialaiset kommunistit, suomalaistenkin sinikkasokkien ihannemaan, Neuvostoliiton rahoilla. Terroria tekivät siis silloin eurooppalaiset, eivät maahanmuuttajat. Ja terrorismia oli Euroopassa huomattavasti nykyistä enemmän.

Ihminen ei aiemmin ikinä ole ollut näin suvaitsevainen. Se on outoa, sillä olemme heimoeläin. Ja heimon selviytymisen kannalta tärkeintä on aina ollut selkeä, yhteinen vihollinen. Vasta vihollinen on luonut yhteisön. Sen pelko on säästänyt lähisukulaisemme tapoilta ja heimomme kulkutaudeilta. Ihminen ei ole moraalikone, ihminen on selviämiskone. Tämän huomaa jo firmojen tupakkapaikoilla, joissa parhaat keskustelut syntyvät, kun aletaan haukkua sitä, joka ei ole paikalla.

Pystymme jakamaan toisemme täysin sattumanvaraisesti ryhmiin ja vihaamaan ihan ketä vaan. Tähän ääliömäisyyteen eivät tietenkään syyllisty pelkästään persut, vaan me kaikki, myös ne, jotka esitetään suomalaisessa mediassa täysin kritiikittä suvaitsevaisuuden esitaistelijoina.

Naisasialiitto Unionin varapuheenjohtaja Maryan Abdulkarim oli maaliskuussa Seura-lehden haastattelussa. Hänen argumentaationsa kumpuaa tismalleen samasta muukalaisvastaisuudesta ja heimoajattelusta kuin persuilla. Kohde vain on eri.

Abdulkarim kommentoi Saksan uudenvuoden ahdistelutapauksia niin, ettei yksiöiden kulttuuria tai uskontoa panna teosta vastuuseen. Hänen mukaansa ”aikuinen ihminen on aina vastuussa vain omista teoistaan." Tämä on täysin totta. Mutta siihen loogisuus loppuikin. Maryan Abdulkarimin mukaan on ”kulttuurirasismia sanoa, että muslimien kulttuuri olisi huonompi kuin eurooppalainen kulttuuri". Siitä huolimatta hän määritteli samassa haastattelussa suomalaisen kulttuurin ”rasistiseksi ja miesvaltaiseksi". Jos nyt jumankauta ihan rehellisiä ollaan, niin kaikilla mittareilla naisten, homojen ja eri etnisten ryhmien asema on Suomessa huomattavasti parempi kuin yhdessäkään muslimimaassa.

Ja vaikka Abdulkarim korosti ensin haastattelussa, että ihminen on aina vastuussa vain omista teoistaan, niin hänen mukaansa ”valkoihoisen miehen on syytä olla tietoinen siitä, että on valkoihoinen mies". Höpöhöpö! Ihan samalla tavalla kuin ei ole mitään yhtä ”muslimia", joka olisi kollektiivisesti syyllinen, ei myöskään ole ”valkoihoista miestä", joka olisi syyllinen ryhmänsä tekoihin. Aikuinen ihminen on aina vastuussa vain omista teoistaan. Belgian terrorismiin olivat syyllisiä nämä terroristit, ei kukaan muu.

Jussi Halla-aho ja Maryan Abdulkarim ovat vihapuheessaan ja ryhmien leimaamisessa pelottavan samanlaisia.